Жълт код за валежи и гръмотевични бури

Жълт код за валежи и гръмотевични бури    - E-Burgas.com

Между 15 и 20 градуса са температурите тази сутрин. Облачността е значителна над по-голямата част от страната. В много райони на София вали и гърми.

Валежи има и на други места в западните и югоизточните части на страната - на радарното изображение по-силните валежи и местата с гръмотевични бури са обозначени с жълт цвят.

Код жълто днес важи за цялата страна за очаквани краткотрайни валежи, с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за локални интензивни валежи, възможни са и градушки. До обяд явленията ще бъдат на малко места, но следобед и привечер до полунощ ще вали в много райони. Особено силно в Западна, централна и Североизтчна България. Ще има и гръмотевични бури, места с градушки. Вятърът при буря също ще се усилва.

Температурите днес ще бъдат по-ниски от вчерашните - максималните ще са между 21 и 26 градуса.

И по морето днес ще има места с краткотрайни валежи. Ще духа умерен югозападен вятър.

На Балканите днес ще вали най-силно от цяла Европа. Почти във всички страни от нашия регион днес има предупреждения за значителни валежи и гръмотевични бури.

И утре все още ще има много места с краткотрайни, възможни интензивни валежи и с гръмотевични бури. Отново има опасност и от  градушки. От сряда ще започне дългоочакваният период на слънчево и стабилно време. И температурите бързо ще се повишат. В петък и събота в Западна и Централна България очакванията са за температури между 33 и 38 градуса.

Коментари

Още от последните новини