Избраха най-добрите млади строители и цветари на Бургас (Снимки)

Избраха най-добрите млади строители и цветари на Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Най-добрите млади строители и цветари на Бургас бяха наградени днес в професионално състезание в Гимназията по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето".

Състезанието е традиционно и се провежда под егидата на Министерството на образованието, Камарата на строителите в Бургас, Камарата на строителите-ветерани, фирми от бранша. Състезателите мериха сили в 5 професионални категории.

Победителите ще представят Бургас на регионалния кръг, който ще се проведе в Стара Загора.

Стартът  на състезанието бе даден с песни от фолклорния състав на училището, създаден по проект "Твоят час". Бе прочетен поздравителен адрес от инж. Виолета Илиева, началник на РУО Бургас.

В категорията „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи" победител е Яна Пенчева от 11б.

Първенец в „Облицовки" е Гьокан Мухарем от 10а, който завидно е подобрил уменията си от миналата година и успя да впечатли журито. Поощрителна награда на „Лео – Бетонови изделия" в тази категория получи Мирослав Добрев.

Отборът Ивайло Гедов и Янчо Божилов от 12 б е победител в категорията „Сухо строителство". Стамен Палов и Михаил Динков от 12б са първи в „Зидарии". Отборът на Весела Славеева, Радина Кехайова и Ивелина Дуганова (12е) за втора година стана първи в категорията „Озеленяване и цветарство".

Всички партньори на тазгодишното състезание бяха информирани за мащабната благотворителна кампания, която училището организира, за да възстанови фасадното пано-мозайка „Кольо Фичето". Седмица след старта на кампанията по дарителската сметка са постъпили близо 1700 лв.

Галерия
Коментари

Още от последните новини