Ивайло Дражев в атака: Самозванците от "Черноморец" ще ползват субсидията за почерпка

Ивайло Дражев  в атака: Самозванците от

Бившият футболен бос не е съгласен с това община Бургас да дава пари за юбилея на клуба

Бившият футболен бос Ивайло Дражев настоява гласуваните в края на миналата година 30 хил. лв. за 100-годишниния на Черноморец да не бъдат отпускани. Той е изпратил писмо до Общински съвет - Бургас, в което нарича сегашните управници на клуба "самозванци докарали бургаският футбол до сегашното му смехотворно състояние", които ще изпозлват парите от субсидията за почерпка.

Дражев припомня, че истинският ПФК "Черноморец" Бургас празнува 100-годишен юбилей като  първоприемник на ФК Ботев Бургас ( ФК Черноморец Бургас, ОФК Черноморец и ПФК Черноморец). Според него лицата представили се за инициативен комитет нямат нищо общо със 100 годишния юбилей на клуб "Черноморец".

"Преди две години и половина регистрираха едно частно сдружение, като именуваха с цифрите 1919, въпреки че годината на учредяването им е 2015-2016. По този начин въвеждат в заблуда бургаската общественост, че имат нещо общо със 100 годишния ни клуб. В състава им са хора, които през годините имат най- голяма „ заслуга" за разграбването и унищожаването на стадион Черноморец в т.ч. внасяйки и гласувайки с предходни докладни , стадиона ни да бъде буквално подарен на група лица, за които е добре известно, че през годините само са пречели на Черноморец и въпреки, че са използвали зелени анцузи са пречели и на другия млад бургаски отбор ПФК Нефтохимик. За да се избегне скандала с тези самозванци докарали бургаският футбол до сегашното му смехотворно състояние, унищожавайки възстановената и реконстроирана от нас най- голяма спортна база в България, к-с Черноморец , молим да каквото и да било финансиране на тези частни сдружения, което по същество се явява незаконосъобразно харчене на публични средства."  пише Дражев в обръщението си към Общински съвет. 

Според него, ако община Бургас има желание да подпомогне честванията, които вече са организирани от оригиналния клуб, то може да съдейства за отпечатване на календари и направата на 2000 юбилейни фланелки, които ще бъдат раздадени безплатно на деца от бургаските детски градини и първи клас на началните училища.

Писмото на Ивайло Дражев ще бъде разгледано от комисията по "Младежта и спорта" към Общински съвет - Бургас. 

Коментари

Още от последните новини