„Пилето, което казва ку“ стъпва на бургаска сцена

„Пилето, което казва ку“ стъпва на бургаска сцена - E-Burgas.com

Монологът ще ви натъжи, но и ще ви разсмее... Не го пропускайте!

Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков ще представи първият си моноспектакъл “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” в Бургас на 28 ноември от 19.00 ч. в Драматичен театър “Адриана Будевска”. Един смислен и стойностен спектакъл със съвременна тематика и текст, поднесен забавно и с вкус ще зарадва феновете на актьора в морскияград. Билети можете да намерите на Касата на Драматичния театър, на Касата на НХК или да запазите на тел.: 0894898098.

Сценарият на “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” е на Александър Урумов и е по сборниците му с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!”.Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героят си – нощен пазач на секретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в различни симпатични и чудати персонажи. В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях, да се забавлява и най-вече да развълнува себе си, партнирайки на Иван Юруков в “Пилето, коетоказа КУ”.

   “Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора” – споделя вълнението си Иван  Юруков. “Когато си сам на сцената, твой единствен и много специале нпартньор е публиката,  притаена в тъмното, очакваща и изискваща”.

Тази есен “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” полита на първото си турне из България, за да се срешне с феновете си: в Пловдив (4 ноември), Русе (8 ноември), Велико Търново (10 ноември), 17 ноември (Сливен), 28 ноември (Бургас), 18 декември (Стара Загора), 19 декември (Горна Оряховица). Началото на турнето ще бъде поставено на 26 октомври от София – в Нов театър НДК.

   Тази година звездата на Народният театър получи поредна номинация за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в “Майстори” – за ролята на майстор Найден. Иван Юруков играе и в най-касовите спектакли на Народния театър - „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж” и в „Червено” в Театър 199..

ПОСТАНОВКАТА ЩЕ СЕ ИГРАЕ НА 28 ноември от 19ч. на сцената на ДТ” Адриана Будевска”. БИЛЕТИ НА КАСАТА НА НХК.

 За повече информация тел.0894/898-098-Маруся Русева-организатор

Коментари

Още от последните новини