През уикенда усещаме полъха на приближаващата зима

През уикенда усещаме полъха на приближаващата зима - E-Burgas.com

През почивните дни ще усетим полъха на приближаващата зима, сочи прогнозата на NOVA. Средиземноморски циклон ще създаде условия за първи снеговалежи в някои равнинни райони на страната, а нахлуващ студен въздух ще задържи температурите ниски. В събота сутринта вятърът вече ще е утихнал и на места ще има понижена видимост с мъгла. Термометрите ще показват около нула градуса, а в някои котловини стойностите ще са по-ниски. В часовете до обяд слънцето ще се покаже, но паралелно от запад ще се появят облаци. До вечерта валежи няма да има, а дневните температури ще са между 5 и 10 градуса, по планините от минус 3 до плюс 4.

В неделя заоблачаването ще продължи. Сутринта температурите отново ще се колебаят около нулата. С напредването на деня, следобед, вечерта и през нощта от запад на изток ще започнат валежи от дъжд. По планините и около тях в западната половина на страната валежите ще са от мокър сняг. Очаква се да превали сняг и в котловините на Западна България, без натрупване на значителна снежна покривка. Дневните температури ще са без особени колебания, в интервала между 2 и 7-8 градуса, по планините от минус 4 до минус 1.

В понеделник в западните райони валежите ще намаляват и ще спират, докато в Централна и Източна България ще продължат до по-късно. Сняг ще превали в отделни райони на Предбалкана и на североизток. Денят ще е облачен и тих, с по-осезаем вятър около Черноморието и без промяна в температурите.

Валежите ще продължат с различна интензивност почти до края на работната седмица. Ще е преобладаващо облачно с дневни температури в диапазона от 4-5 до 9-10 градуса.

Свързани статии
Какво да носим през зимата, за да изглеждаме модерно и да не се боим от студа? Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Истинска зима ни очаква от днес Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес
Тагове
зима време
Коментари

Още от последните новини