Интригуващи срещи с кинотворци на „София филм фест на брега“

Интригуващи срещи с кинотворци на „София филм фест на брега“ - E-Burgas.com

19-ият „София филм фест на брега“ ще се проведе от 22 до 30 юли в Културен дом НХК в Бургас. За поредна година акцентът пада върху българското кино. Фестивалът показва 13 късометражни, 8 пълнометражни и 1 документален филми от родната киноиндустрия, произведени през изминалата година.

Втора и трета серия на 40-годишния филм „Мера споредъ мера“ ще бъдат показани ретроспективно в рамките на фестивала, а прожекциите ще бъдат допълнени от изложба с фотографии от филма, която ще бъде разположена във фоайето на Културен дом НХК от 22 до 30 юли. Поради засиления интерес към гостите на фестивала организаторите са планували специални срещи и дискусии, на които гостуващите ще разказват любопитни факти от процеса на работа по филмите.

Всички събития от съпътстващата програма ще се провеждат в пресзоната на “София филм фест на брега” в Културен дом НХК във фоайето или в двора (в зависимост от метеорологичните условия) и ще бъдат отворени за всички кинолюбители и журналисти. Продължава работата по третия етап на „Киноклас“ Бургас, в който участниците ще гледат филмите от афиша на фестивала и заедно с ръководителя на класа Надежда Косева ще обсъждат избрани филми на публични срещи.

Точните дати, часове и филми ще бъдат обявени на по-късен етап. СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА 23 юли 11.00 – Пресконференция с Камен Калев 24 юли 11.00 – Пресконференция с Елдора Трайкова, Асен Владимиров, Ивайло Христов, Светлана Янчева, Христо Димитров – Хиндо и Николай Фенерски 27 юли 11.00 - Пресконференция с Иван Владимиров 29 юли 11.00 – Пресконференция с Иван Бърнев, Надя Керанова, Георги Стоянов, Поли Ангелова, Николай Тодоров 30 юли 11.00 – Пресконференция с Павел Веснаков и Юлиан Вергов 31 юли 11.00 – Пресконференция с Александър Косев и Николай Урумов Фестивалът се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на община Бургас, спонсори и приятели.

Свързани статии
Юлиан Вергов представя “Уроци по немски” в Бургас Младите таланти от Кинoклас Бургас показват филма си на „София филм фест на брега“ "София филм фест на брега" набляга на българското кино, стартира довечера с филм на Камен Калев От утре “София филм фест на брега” отново ни среща с най-доброто от българското и световното кино Част от екипа на филма „Житие“ идва в Бургас за „София филм фест на брега“ Куп родни звезди идват в Бургас за "София филм фест на брега" Ето кои са отличените филми от “София филм фест на брега”
Тагове
София филм фест
Коментари

Още от последните новини