ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР - БУРГАС: ОБЗОР НА КРИМИНАЛНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ И ПЪТНИ ИНЦИДЕНТИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ДНИ

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР - БУРГАС: ОБЗОР НА КРИМИНАЛНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ И ПЪТНИ ИНЦИДЕНТИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ДНИ - E-Burgas.com

 

Министерството на вътрешните работи (МВР), чрез Областната дирекция на МВР - Бургас, информира за събитията на територията на областта за изминалите три денонощия. Регистрирани са един случай на кражба, едно криминално престъпление и три пътно-транспортни произшествия. Разкрити са 19 престъпления, а са заведени девет бързи производства. Ето подробностите:

 

I. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

    1.    Смъртен случай след физическо спречкване

На 24 октомври в Айтос е открит мъж в тежко състояние на улица “Рила”. Впоследствие е установено, че той е 64-годишен жител на града и след настаняване в реанимация, е починал. След бързи разследващи действия е задържан 45-годишен мъж от Сливен, заподозрян за спречкването с пострадалия. Случаят е докладван в Бургаската окръжна прокуратура.

    2.    Наркотици, открити при претърсвания в Бургас

    •    На 25 октомври в кв. “Победа” е задържана 51-годишна жена, в чийто дом са открити пакети с „друсан чай“. Заведено е бързо производство.

    •    В село Кошарица е извършено претърсване в имот на 66-годишен британец, където са намерени около 500 грама марихуана и две конопени растения. Мъжът е задържан, и по случая е образувано бързо производство.

    •    На 25 октомври, в кв. “Акации” е задържан 30-годишен криминално проявен мъж с около 50 грама метамфетамин. Разследването продължава.

    •    Служители от Второ Районно управление задържаха 25-годишна жена от ж.к. “Изгрев” с метамфетамин и марихуана.

    3.    Образуване на производство за наркотици и прекурсори в ж.к. “Братя Миладинови”

В апартамента на криминално проявен мъж са открити материали за производство на метамфетамин. Разследването продължава.

    4.    Шофиране под въздействието на наркотици и притежание на канабис

На 26 октомври в Приморско е спрян 35-годишен шофьор, управляващ автомобил след употреба на наркотици. В автомобила са намерени три пакета марихуана. Мъжът е задържан.

 

II. ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

    1.    Инцидент с пешеходец в Бургас

На 24 октомври в ж.к. „Изгрев“ е пострадал 87-годишен пешеходец, блъснат от автомобил. Пострадалият е получил наранявания на коляното и е освободен за домашно лечение.

    2.    Катастрофа поради несъобразена скорост на пътя Созопол-Бургас

На 26 октомври 26-годишен шофьор е катастрофирал с автомобила си, блъскайки се в мантинела, при което леко е пострадало 4-годишното му дете. Детето е прегледано и освободено за домашно лечение.

    3.    Самостоятелна катастрофа на пътя Бургас - Малко Търново

Също на 26 октомври 19-годишен шофьор е изгубил контрол над автомобила си в ляв завой и се е ударил в дърво. Пострадал е 19-годишен спътник на водача, който е настанен за наблюдение в неврохирургия.

 

Областната дирекция на МВР - Бургас продължава работата по случаите и призовава гражданите да спазват обществения ред и да бъдат внимателни на пътя.

Коментари

Още от последните новини