И Рилски спортист победи Черноморец

И Рилски спортист победи Черноморец - E-Burgas.com

И Рилски спортист /Самоков/ победи баскетболния Черноморец /Бургас/. Самоковци се наложиха, като гост над сините с 86:79 и нанесоха 12-та загуба на сините.

Първото полувреме премина под диктовката на гостите от Самоков, които поведоха още преди да са изминали две минути от началото, и бързо стигна до двуцифрена разлика. На няколко пъти Черноморец успя да я свали, но все пак на почивка авансът на Рилецо бе десет точки – 42:32.

Гостите продължиха да поддържат десетина точки преднина и до средата на третия период. Тогава обаче в продължение на четири минути и половина те не успяха да отбележат кош, и позволиха на бургазлии да изравнят до 55:55, и дори да поведат за първи път след началото. В следващите шест-седем минути нещата вървяха кош за кош, без някой отбор да се откъсне на повече от три точки. Два пропуска на Черноморец в средата на четвъртината бяха достатъчни обаче, за да поведе Рилецо с четири-шест точки, и това се оказа преломната разлика, за да се стигне до победата. Тройка на Асен Великов две минути преди края, и четири точки на Богдан Боев в последната минута от двубоя пречупиха съпротивата на домакините.

Бранко Миркович завърши с 18 точки за успеха, 16 добави Филип Вукосавлевич, Великов за 19 минути наниза 14 точки, а с 12 и 10 се отчетоха съответно Боев и Анте Билобърк.

За Черноморец Константин Коев реализира 18 точки, по 15 вкараха Деян Дунович и Димитър Рошманов, а Кирил Павловски се записа с дабъл-дабъл от 10 точки и 16 борби.

снимка: Гонг

Коментари