И Механото посреща новата учебна година с модерно игрище

И Механото посреща новата учебна година с модерно игрище  - E-Burgas.com

Професионалната гимназия по механотехника и електроника е поредното бургаско училище, в което Община Бургас изгради нова модерна спортна площадка. Тя разполага с игрища за различни спортове и отговаря на най-съвременните стандарти за такъв тип обекти.

Спортната площадка е изградена със собствени средства на Община Бургас. Това не е единствената нова придобивка за училището. Професионалната гимназия, която има над 90-годишна история, разполага и с нови работилници, които се обзавеждат и оборудват с необходимата техника по европейски проект, спечелен от Общината.

Учениците и преподавателите ще имат на разположение нови учебни дъски, метални шкафове за инструменти и работни маси. Това е най-мащабният ремонт и обновяване на учебната база от десетилетия насам.

От тази година в Професионалната гимназия по мехонетехника и електроника стартира нова учебна специалност "Авиационен техник", като определените бройки за прием на ученици вече са запълнени.

С модернизирането на учебната база и промените в образователната програма Община Бургас цели да създаде подходящи условия за обучението на добре подготвени кадри за нуждите на бизнеса.

Коментари

Още от последните новини