И футболният бос Ивайло Дражев атакува кметския стол в Бургас

И футболният бос Ивайло Дражев атакува кметския стол в Бургас - E-Burgas.com

Той ще се яви като независим кандидат, но все още не е загубил вяра, че може да бъде издигнат от БСП

Популярният футболен бос на „Черноморец“ от близкото минало Ивайло Дражев официално ще атакува кметския стол наесен. Това обяви самият той днес, като разкри, че ще участва като независим кандидат, подкрепен от няколко партии и НПО-та. Това ще бъде най-вероятният му сценарий, но преди всичко Дражев, все още тай надежди, че на национално ниво БСП ще пресече официалната кандидатура на местната структура и ще издигне него, след като е входирал няколко жалби в контролната комисия на левицата.

Според него той ще бъде най-силната опозиция въпреки че всички смятали, че процедурата за избор на кмет и общински съветници на 27 октомври, е приключила. „Аз виждам поне 7-8 листи и всички те са производни на ГЕРБ. Бургас е най-тъмният и най-мръсният град, вечер и турските села от Айтос нагоре сигурно са по-светли от Бургас“, заяви Дражев.

Едно от нещата, които от воле би направил, е да свали данък смет с 30% заради прекаленото разходване на обществени средства в момента, както и премахването на синята зона.

Ивайло Дражев разкри, че ще има листа със съветници, които ще са между 15 и 20 кандидати – всички кореняци бургазлии и добре познати на обществото – лекари, общественици, сдружения на хора в неравностойно положение, хора които не биха участвали в корупционни практики. Той припомни и интересен случай от 2002 година, когато хванал футболистите си от „Черноморец“ да участват в уговорен мач с „Локомотив“ (Сф), който умишлено загубили, след което изгонил целия отбор, та се наложило лично покойният експрезидент на БФС Иван Славков, заедно с Иван Вуцов да идват до Бургас да го молят да ги връща.

Това не е първият случай, в който Дражев се кандидатира за кмет. Преди 15 години той отново се яви като независим кандидат.

Коментари