И ДПС ще подкрепи кабинет „Габриел”

И ДПС ще подкрепи кабинет „Габриел”  - E-Burgas.com

И ДПС ще подкрепи кабинет начело с номинираната от ГЕРБ-СДС Мария Габриел. А лидерът на първата сила в парламента Бойко Борисов дори предложи да се търси конституционно мнозинство, което да е в състояние да гласува промени в правосъдната система.

Дни преди да изтече срокът за първия мандат ГЕРБ-СДС с нова оферта за съставяне на правителство. Борисов подкрепя идеята на Христо Иванов за конституционно правителство. 

„Конституционно правителство също е вариант. Промяната в Конституцията изисква поне 160 гласа. Така че в следващите няколко дни може да се направят още совалки по тази тема”, заяви Бойко Борисов.

От ПП-ДБ контрираха.

„Това е наша постоянна идея от 20 години. Възможната реализация на такъв мандат е логично и очевидно, че може да бъде с втория мандат”, заяви Христо Иванов.

„Слави Трифонов  каза, че ще подкрепим експертен кабинет, така че той няма да е на ГЕРБ”, коментира Тошко Йорданов. „Христо Иванов говори за Конституция, за конституционно мнозинство, а да не говорим, че той беше председател в Комисия за промяна на Конституцията, която няма нито едно заседание. Христо Иванов говори, но е хубаво и да поработи”, заяви Йорданов.

Мандатът на ГЕРБ-СДС ще получи и гласовете на ДПС.

Мустафа Карадайъ заяви, че ще подкрепят първия мандат и се отнасят много сериозно към тази тема.

А Мария Габриел благодари за подкрепата. Все още разговорът кой кои министерства би поел не бил воден.

„Приоритет са хората и резултатите, които те искат да видят с едно редовно правителство. То е свързано със социално-отговорен, разумен бюджет, с това те да нямат нестабилност и несигурност по отношение на заплати и на плащания”, каза Мария Габриел.

Коментар се очаква и от БСП. Утре преди обяд левицата се събира на пленум.

Коментари

Още от последните новини