Хванаха шофьора беглец, убил две жени в столицата

Хванаха шофьора беглец, убил две жени в столицата  - E-Burgas.com

Столичната полиция е задържала 35-годишния Георги Семерджиев, който бе обявен за издирване след като причини катастрофа с две жертви късно снощи, а след това избяга от мястото на инцидента. Той е арестуван при спецакция на СДВР и отряд "Кобра" в жилище на ул. "Горски пътник" в кв. "Лозенец", съобщава БНР. 35-годишният Семерджиев е задържан минути преди 13,30 часа, след като от снощи бе обявен за издирване.

Към момента няма информация дали е установено кой е пътувал с него в автомобила, нито дали е задържан.

Семерджиев, бивш футболист на "Левски" и "Спортист Своге", причини смъртта на две млади жени на бул. "Черни връх", преминавайки с висока скорост на червен светофар.Малко след 23 часа "Ауди Q7", минало на червено, удря последователно такси и клетката на асансьора на метростанция "Европейски съюз", от втория удар се разполовява, като предната половина помита момичета на 22 и 27 години, които са били на тротоара.

По данни на "Пътна полиция" аудито се е движило по бул. "Черни връх" в посока квартал "Лозенец" с висока скорост. На кръстовището при хотел "Хемус" минава на червено и удря в предната лява част такси, което прави ляв завой към басейна "Спартак".

При катастрофата са засегнати също още един автомобил и мотоциклет. Шофьорът, предизвикал катастрофата, и неговият спътник са избягали.Пред журналисти началникът на столичната "Пътна полиция" Тенчо Тенев обяви, че водачът, предизвикал катастрофата, е с над 50 акта за пътни нарушения, с отнета швейцарска шофьорска книжка.

Кръстовището при хотел "Хемус" все още е затворено за почистване на останките от автомобилите и изтеклите от тях технически течности.

Свързани статии
Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник Общински автобус катастрофира в Бургас 65-годишна бургазлийка с 4 счупени ребра отказа хоспитализация след катастрофа Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Турски Хюндай връхлетя върху Ровър на жандармерията край Стоилово
Тагове
катастрофа
Коментари

Още от последните новини