Хотелите в Слънчев бряг готови да настанят бежанци от Украйна

Хотелите в Слънчев бряг готови да настанят бежанци от Украйна - E-Burgas.com

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са готови да отворят част от хотелите в Слънчев бряг за бежанци от Украйна. Предложение беше направено и от Министерството на туризма.

Хотелиерите обаче поставят условие държавата да поеме разходите по настаняването и изхранването на хората, защото в момента хотелите са затворени и трябва да се назначи персонал. Вече са проведени разговори с част от хотелиерите в курорта, като те са изпратили писмо до ресорното министерство с предложение да се определи една цена за всички хотели. На този етап могат да бъдат осигурени 10 000 легла.

„На срещата се чу "Дайте да се надиграваме, да предлагаме"! Казах, че това е неразумно, защото някой ще даде ниска цена и ще ги храни бежанците с вафли и филийка мас, не става така! Трябва да бъде точно определен регламента с какво ще ги храним тези хора, това не е подигравка. Опасявам се също да не стане това, което стана с Ковид-хотелите. Добра е идеята, но това трябва да стане незабавно, защото докато се туткаме, тя войната ще свърши”, заяви за БГНЕС Вeселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

Хотелиерите в Слънчев бряг са готови също да назначат на работа хора от Украйна. „Знаете, че в страната ни има липса на кадри във всички отрасли, най-вече в нашия, в туризма. Аз работя с украинци и с българи от Украйна и съм много доволен от тях вече няколко години”, заяви Налбантов.


 

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ 6 милиона семейства са без ток в Украйна Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна
Тагове
хотели слънчев бряг война украйна бежанци
Коментари

Още от последните новини