Хотелите в Слънчев бряг готови да настанят бежанци от Украйна

Хотелите в Слънчев бряг готови да настанят бежанци от Украйна - E-Burgas.com

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са готови да отворят част от хотелите в Слънчев бряг за бежанци от Украйна. Предложение беше направено и от Министерството на туризма.

Хотелиерите обаче поставят условие държавата да поеме разходите по настаняването и изхранването на хората, защото в момента хотелите са затворени и трябва да се назначи персонал. Вече са проведени разговори с част от хотелиерите в курорта, като те са изпратили писмо до ресорното министерство с предложение да се определи една цена за всички хотели. На този етап могат да бъдат осигурени 10 000 легла.

„На срещата се чу "Дайте да се надиграваме, да предлагаме"! Казах, че това е неразумно, защото някой ще даде ниска цена и ще ги храни бежанците с вафли и филийка мас, не става така! Трябва да бъде точно определен регламента с какво ще ги храним тези хора, това не е подигравка. Опасявам се също да не стане това, което стана с Ковид-хотелите. Добра е идеята, но това трябва да стане незабавно, защото докато се туткаме, тя войната ще свърши”, заяви за БГНЕС Вeселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

Хотелиерите в Слънчев бряг са готови също да назначат на работа хора от Украйна. „Знаете, че в страната ни има липса на кадри във всички отрасли, най-вече в нашия, в туризма. Аз работя с украинци и с българи от Украйна и съм много доволен от тях вече няколко години”, заяви Налбантов.


 

Свързани статии
17 години затвор за убиеца на украинка в Слънчев бряг Слънчев бряг посреща Джулая с пионерите на електронната музика у нас Най-малко 18 загинали и 60 ранени от руския удар над мол в Кременчук Русия е убила стотици цивилни в Харков при обстрел със забранени боеприпаси Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Первий канал: Специалната операция приключи, започва Третата световна война Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест Генерал Ходжис: В случай на ядрен удар отговорът на НАТО ще бъде опустошителен за Русия
Тагове
хотели слънчев бряг война украйна бежанци
Коментари

Още от последните новини