Хотелиерите в Слънчев бряг поставиха 7 наболели проблема пред Бойко Борисов

Хотелиерите в Слънчев бряг поставиха 7 наболели проблема пред Бойко Борисов  - E-Burgas.com
снимка: DronBurgas

Част от тях: Четирилентов път до курорта, обновяване на улици и алеи, решаване на проблема с шума от откритите заведения

Съюзът на собствениците - Слънчев бряг изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което бяха поставени 7 наболели проблема, които спешно трябва да бъдат обсъдени. Хотелиерите настояват да бъдат проведени спешни срещи и работни групи с държавната власт, на които да бъдат взети конкретни решения и мерки за справяне с проблемите.

Ето и седемте най-наболели проблема в Слънчев бряг според съюза на собствениците: 

1.     Регламентиране на статута на националните курорти в Закона за туризма.
2.     Решаване на проблемите на инфраструктурата в региона - довършване на дълго очаквания четирилентов път от Бургас до к.к. Слънчев бряг.
3.     Решаване на проблемите на инфраструктурата в курорта: Обновяване на улиците и алеите. Решаване на проблемите с отводнителната система и канализацията.
4.     Решаване на проблемите на обществения ред и сигурност -увеличаване на числения състав на РПУ Несебър и създаване на туристическа полиция. 
5.     Промени в ЗУТ, касаещи временните обекти в националните курорти. Премахване на незаконните временни обекти.
6.     Законодателни промени за решаване на проблема с шума от откритите заведения, увеличаване на възможностите за контрол, ограничаване и санкции.
7.     Предприемане на конкретни стъпки и действия по отношение на квалификацията на кадрите в туризма, така че програмите и броя на обучаващите се да бъдат тясно съгласувани с нуждите на бизнеса.

 

Коментари

Още от последните новини