Хотелиерите се насочват към индивидуалните туристи с нискотарифните авиокомпании

Хотелиерите се насочват към индивидуалните туристи с нискотарифните авиокомпании - E-Burgas.com

Че туристите това лято са по-малко вече е неоспорим факт. Причините са комплексни - пренасочването на туристите към основните ни конкуренти - Турция, Египет и Тунис, фалитът на един от големите немски чартърни превозвачи, както и спирането на самолетите Боинг 737 макс. Хотелиерите се опитват да спасят сезона с различни промоционални оферти. Цените обаче не могат да паднат под себестойността на туристическия продукт, защото това би било за сметка на качеството.

Сега усилията на хотелиерите са насочени към привличането на повече индивидуални туристи, които правят резервации през електронните платформи и идват у нас с нискотарифните авиокомпании.

На фона на увеличените разходи някои от хотелиерите в курортите край Варна вече свалят цените, за да привлекат повече туристи. В хотелите с три звезди нощувка и закуска струват между 70 и 120 лева, а в тези с по-висока категория еднодневен туристически пакет "ол инклузив" се предлага на цена от 160 до 280 лева.

За да компенсират слабия сезон, хотелиерите търсят нови партньори. Според бранша спадът в ранните записвания ще бъде донякъде компенсиран от резервациите в последната минута.

 

Коментари

Още от последните новини