Хотелиерите не вярват в чудото до края на летния сезон

Хотелиерите не вярват в чудото до края на летния сезон  - E-Burgas.com

Повечето хотелиери от страната очакват сезона да остане слаб до края на лятото. Според тях причините за това са много. 

"За съжаление, не се очаква да надскочим миналогодишните цифри. Причината е комплексна. Не бих искала да започна с това, че нашият продукт не е много съизмерим с нашите конкуренти. Фалитът на един от големите превозвачи се отрази доста сериозно на възможността на туристите да пътуват насам."  заяви хотелиерът Ивелина Попова пред БНТ. 

Проблем за малките общини и през това лято е свободното къмпингуване. Недобросъвестни шофьори често спират с автомобилите си върху пясъчни дюни.

"Има доста сигнали за палатки, през уикенда са повечето сигнали. Естествено, когато отидем на проверка през седмицата няма палатки. Липсата на инфраструктура, канал, вода, път адекватен прави трудни наемането на плажа под наем. Указателни табели повече и да разчитаме на съвестта на хората, друго не може да се направи." заяви областният управител на Варненска област Стоян Пасев.

Един от начините за справяне с проблема е създаването на туристическа полиция, която да следи за нередностите по плажната ивица през лятото. Служителите ще бъдат наети от Министерството на туризма. Очаква се финансиране.

 

Коментари

Още от последните новини