Хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от допълителни 106 млн.лв. по ОПИК

Хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от допълителни 106 млн.лв. по ОПИК - E-Burgas.com

Хотелиерите и ресторантьорите, които вече са одобрени, ще бъдат  финансирани с допълнителния ресурс от 106,5 млн. лв. по процедурата „Подкрепа на малки предприятия с оборот над 500 хиляди лева за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ по ОПИК.

Съгласно взетото решение от Комитета за наблюдение на ОПИК допълнителният бюджет, предвиден за наддоговаряне по процедурата, ще бъде приоритетно насочен към проектни предложения, които успешно са преминали през етапите на оценка, подадени от кандидати от следните три сектора: Сектор C “ПРЕРАБОТВАЩА ПРОМИШЛЕНОСТ”; Сектор I “ХОТЕЛИЕРСТВО И РЕСТОРАНТЬОРСТВО” и Сектор G “ТЪРГОВИЯ; РЕМОНТ НА АВТОМОБИЛИ И МОТОЦИКЛЕТИ”.

С осигурените допълнителни средства за наддоговаряне бюджетът на процедурата ще достигне до над 184,6 млн. лв. – средства, които  ще са достатъчни за финансирането на близо 3700 малки предприятия. Те ще получат средствата като директна грантова помощ. От тези грантове ще се възползват компании, които  вече са кандидатствали, одобрени са, но до момента за тях не са достигали средства. Допълнителното финансиране е осигурено от React ЕU и остатъчни средства от другите оси.

Повече подробности можете да прочетете тук.

Свързани статии
Над 90 % от бургаските дружествата и едноличните търговци вече са обявили доходите си пред НАППредставиха нови мерки в подкрепа на бизнеса и работещите Кабинетът представя нови стимули в подкрепа на бизнесаВисокотехнологична компания назначава 50 служители в Бургас Бургас събра над 150 бизнесмени на конференция за онлайн търговияБизнесът има 3 дни да декларира данъците си пред НАПМарияна Николова се среща с представители на ресторантьоритеРадосвет Радев: Щом предприемач освобождава работници, значи мерките не работятСтотици бургаски фирми търсят инфо около видовете помощиБургаски ресторантьори се включват в националния простест
Тагове
бизнес ресторантьори хотелиери субсидии
Коментари

Още от последните новини