Хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от допълителни 106 млн.лв. по ОПИК

Хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от допълителни 106 млн.лв. по ОПИК - E-Burgas.com

Хотелиерите и ресторантьорите, които вече са одобрени, ще бъдат  финансирани с допълнителния ресурс от 106,5 млн. лв. по процедурата „Подкрепа на малки предприятия с оборот над 500 хиляди лева за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ по ОПИК.

Съгласно взетото решение от Комитета за наблюдение на ОПИК допълнителният бюджет, предвиден за наддоговаряне по процедурата, ще бъде приоритетно насочен към проектни предложения, които успешно са преминали през етапите на оценка, подадени от кандидати от следните три сектора: Сектор C “ПРЕРАБОТВАЩА ПРОМИШЛЕНОСТ”; Сектор I “ХОТЕЛИЕРСТВО И РЕСТОРАНТЬОРСТВО” и Сектор G “ТЪРГОВИЯ; РЕМОНТ НА АВТОМОБИЛИ И МОТОЦИКЛЕТИ”.

С осигурените допълнителни средства за наддоговаряне бюджетът на процедурата ще достигне до над 184,6 млн. лв. – средства, които  ще са достатъчни за финансирането на близо 3700 малки предприятия. Те ще получат средствата като директна грантова помощ. От тези грантове ще се възползват компании, които  вече са кандидатствали, одобрени са, но до момента за тях не са достигали средства. Допълнителното финансиране е осигурено от React ЕU и остатъчни средства от другите оси.

Повече подробности можете да прочетете тук.

Свързани статии
НАП отчете над 7 млн. лв. данъци от бургаския бизнес Ресторантьори стискат зъби, още не са започнали с уволненията заради мерките (Снимки) Община Бургас следи всички възможни програми в подкрепа за бизнеса И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища Имало силен сезон по Южното Черноморие, но само 40 дни Туристическият бранш: Рестрикциите да идват със задължителни компенсации Програма подпомогна над 330 морски и планински хотели Ресторантьорите спират протестите засега Напук! Ресторантьорите в Сливен подкрепят мерките: Притеснени сме от заболяемостта Вместо 6000 души: 20-ина протестиращи отказаха да блокират кръговото
Тагове
бизнес ресторантьори хотелиери субсидии
Коментари

Още от последните новини