Хотели по морето постилат мръсни чаршафи на туристите

Хотели по морето постилат мръсни чаршафи на туристите  - E-Burgas.com

Бълхи, акари и следи от сперма по спалното бельо намирали здравните инспектори 

Бълхи и сперма посрещат летовниците на нашето Черноморие, разкриха еко и здравни инспектори пред "Всеки ден". Става въпрос за брутално мръсни находки, на които те са се натъкнали при специални изследвания с лампи и взимане на тъкани за инспекция.
Следи от телесни течности, бълхи, акари и дори екскременти от мишки са били откривани по леглата на туристите, дори след като чаршафите са били изпрани. Гнусотиите остават там заради ниските температури, с които се обработва спалното бельо, но най-големият проблем остава при по-плътните тъкани.

Това са шалтета, одеяла и всякакви покривки, които пък се перат най-много веднъж годишно, въпреки огромните количества бактерии, натрупвани в тях. Изследвания сочат, че те са доста по-мръсни дори от повърхността на тоалетната чиния или кухненския плот.

Туристите пък се съветват да не се въргалят в тях и по възможност, дори да ги изнесат на терасата или извън стаята, но в никакъв случай леглата да не се покриват с тях. По въпроса със следите от сперма и вагинална течност експертите са на мнение, че най-сигурният вариант да се предпазим от полепване по телата, е като си носим сами спалното бельо.

Това се отнася и за самите възглавници. Дори калъфките им да се сменят след престоя на всеки летовник, мръсотиите по тях се промъкват на повърхността им и също застрашават здравето. Не е учудващо и че всяко лято хиляди се връщат от отпуските си с огромни червени петна по цялото тяло, които не са причинени от комари, а от други кръвопиещи гадинки, най-често акари. Ухапванията от тях се третират трудно и обикновено стоят с месеци.

Това се получава и при досег с бълхи и техните ларви. Най-гнусно обаче си остава миенето на тоалетните и баните в хотелските стаи, които се обработват с едни и същи четки, с каквито се мият и чашите. На чистота по кърпите също не можете да се надявате, пак предвид ниските температури, използвани в машините.

Коментари

Още от последните новини