Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на "Капитан Андреево"

Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на

Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД „Южна морска“ задържаха 11 516 текстилни изделия, парфюми, спортни обувки и аксесоари, носещи фигуративното и словесно изображение на търговски марки.

При един от случаите на 05.07.2021 г. на МП Капитан Андреево пристига камион с турска регистрация, превозващ стока от Турция през България за Франция. Шофьорът - турски гражданин, представя пред митническите служители транзитни митнически декларации, в които са описани три вида стоки: пластмасови капаци, болтове и алуминиeви изделия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. Като резултат в товарното помещение са открити 40 кашона, съдържащи 4962 текстилни изделия - 4650 тениски и 312 суитчъра, панталони и блузи. Облеклата са били брандирани с логата на луксозни марки. На водача е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

Само през първите пет дни на юли при митнически проверки на леки автомобили и автобуси са открити 6544 парфюма, обувки, аксесоари и облекла с обозначения на световноизвестни марки. Сред иззетите стоки са 2346 текстилни изделия - спортни екипи и тениски, 3052 парфюма и тоалетни води, 511 чифта обувки и 635 чанти и колани – също с лого на луксозни марки. Артикулите са открити в личен багаж на 19 пътници и шофьори, по-голяма част от които пътуващи с автобуси от Турция за България и Румъния.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост за случаите се информират правопритежателите на търговските марки.
 

Свързани статии
Заловиха 39 килограма хероин на "Капитан Андреево" Бургаски митничари задържаха над 18 тона контрабандни препарати (Видео) Окошариха украинец в Поморие заради контрабандни цигари Бургаски митничари пресякоха контрабанда за 25 бона Километрични колони от коли на границата с Турция Километрична опашка за влизане в България на ГКПП-Капитан Андреево Контрабанди над 1 млн.лева откриха на "Капитан Андреево" Топ удар на Дунав мост: Задържаха близо 50 кг хеорин Митничари откриха 9 кг контрабандно сребро в камион (Снимки) Огромно количество паста за наргиле откриха на "Капитан Андреево" (Снимки)
Тагове
Митници Капитан Андреево контрабанда
Коментари

Още от последните новини