Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на "Капитан Андреево"

Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на

Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД „Южна морска“ задържаха 11 516 текстилни изделия, парфюми, спортни обувки и аксесоари, носещи фигуративното и словесно изображение на търговски марки.

При един от случаите на 05.07.2021 г. на МП Капитан Андреево пристига камион с турска регистрация, превозващ стока от Турция през България за Франция. Шофьорът - турски гражданин, представя пред митническите служители транзитни митнически декларации, в които са описани три вида стоки: пластмасови капаци, болтове и алуминиeви изделия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. Като резултат в товарното помещение са открити 40 кашона, съдържащи 4962 текстилни изделия - 4650 тениски и 312 суитчъра, панталони и блузи. Облеклата са били брандирани с логата на луксозни марки. На водача е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

Само през първите пет дни на юли при митнически проверки на леки автомобили и автобуси са открити 6544 парфюма, обувки, аксесоари и облекла с обозначения на световноизвестни марки. Сред иззетите стоки са 2346 текстилни изделия - спортни екипи и тениски, 3052 парфюма и тоалетни води, 511 чифта обувки и 635 чанти и колани – също с лого на луксозни марки. Артикулите са открити в личен багаж на 19 пътници и шофьори, по-голяма част от които пътуващи с автобуси от Турция за България и Румъния.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост за случаите се информират правопритежателите на търговските марки.
 

Свързани статии
Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Създават нови две платна на ГКПП "Капитан Андреево" Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на "Капитан Андреево" (Снимки) Нов удар на "Капитан Андреево": Митничари откриха 430 000 лв. валута, скрита в два тира Задържаха контрабандно злато за над 60 бона на Малко Търново Задържаха над 2 тона контрабандни препарати на границата с Турция (Снимки) Откриха над 100 кг хероин в автомобил с малолетни деца (Видео) БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево"
Тагове
Митници Капитан Андреево контрабанда
Коментари

Още от последните новини