Обвинените в каналджийство Величко и майка му Димитринка остават в ареста

Обвинените в каналджийство Величко и майка му Димитринка остават в ареста - E-Burgas.com

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Величко Николов и майка му Димитринка Кърчева.

Двамата са привлечени по две различни обвинения, свързани с трафика на мигранти. 

Величко и Димитринка са обвиняеми за това, че на 1 февруари, около 07:30 превозили 61 чужденци с товарен автомобил марка „Мерцедес на бул. "Захари Стоянов" в Бургас. 

В съдебно заседание защитникът на двамата обвиняеми пледира за вземането на мярка за неотклонение „Домашен арест", като се мотивира с чистото съдебно минало на Димитринка и Величко, неговата трудова ангажираност, наличие на постоянен адрес. В съдебно заседание обвиняемите изразиха съжаление за деянието си.

Бургаският районен съд счете, че на този етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на жалба или протест в тридневен срок.

Свързани статии
Граждани на Полша, Румъния, Молдова и България са задържани за каналджийство край Карнобат Трафикант на мигранти от Бургас скочи в движение от микробус, за да избeгне полицейска проверка Братът на Величко също бил в камиона с мигрантите, полицията го издирва Съдът в Бургас решава дали да остави семейството каналджии в ареста
Тагове
каналджийство
Коментари

Още от последните новини