Братът на Величко също бил в камиона с мигрантите, полицията го издирва

Братът на Величко също бил в камиона с мигрантите, полицията го издирва - E-Burgas.com

Майка му Димитринка Кърчева заяви пред съда, че съжалява за сторенето

24-годишняит Величко Николов е управляват камиона, в който полицията откри 61 мигранти на 1 февруари в Бургас. С него е била и майка му Димитринка Кърчева, която също е арестувана, както и брат му, който в момента се издирва от полицията.

Това стана ясно по време на днешното заседание на Районен съд – Бургас, където се гледа днес мярката за неотклонение на двамата задържани. 

Пред съда те изразиха съжаление за постъпката си и помолиха да бъдат пуснати под домашен арест. Според техния адвокат те имат чисто съдебно минало, трудови ангажирани са и имат постоянен адрес. Прокуратурата обаче смята, че има опасност двамата да се укрият или да извършат друго престъпление. 

Ако вината на Величко и Димитринка бъде доказана, те могат да бъдат осъдени на затвор от 1 до 6 години, както и да заплатят глоба до 20 хил. лв. Според прокуратурата двамата са участници в а добре организирана престъпна група, която е превеждала мигранти през България. 

Свързани статии
Граждани на Полша, Румъния, Молдова и България са задържани за каналджийство край Карнобат Трафикант на мигранти от Бургас скочи в движение от микробус, за да избeгне полицейска проверка Обвинените в каналджийство Величко и майка му Димитринка остават в ареста Съдът в Бургас решава дали да остави семейството каналджии в ареста
Тагове
каналджийство
Коментари

Още от последните новини