Трафикант на мигранти от Бургас скочи в движение от микробус, за да избeгне полицейска проверка

Трафикант на мигранти от Бургас скочи в движение от микробус, за да избeгне полицейска проверка - E-Burgas.com

Млад мъж от Бургас е обвинен за това, че е превозвал нелегални мигранти през страната, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан за срок до 72 часа и предстои да бъде поискано от съда постоянното му оставане в ареста.

На 28 септември сутринта мъжът не спрял за полицейска проверка в района на тунел „Траянови врата". Шофирайки към София, той е изскочил в движение от автомобила и побягнал. Впоследствие бил настигнат от полицаите, но оказал съпротива при задържането. В автомобила са открити 23 мъже от Афганистан, без документи.

Разследването по случая се води от Териториално отделение - Ихтиман, под ръководството на Районна прокуратура - Самоков.

Според данните в месечния доклад на МВР за миграционната обстановка в България, през периода януари-август 2022 г. са задържани общо 9918 граждани на трети страни. От тях на вход на държавната граница - 1292, на изход без регистрация - 1378, а установени в незаконен престой във вътрешността на страната са 7248 лица. Спрямо общия брой на задържаните през същия период на 2021 г. (4934) се отчита два пъти увеличение, посочват от вътрешното ведомство.

Свързани статии
Граждани на Полша, Румъния, Молдова и България са задържани за каналджийство край Карнобат Обвинените в каналджийство Величко и майка му Димитринка остават в ареста Братът на Величко също бил в камиона с мигрантите, полицията го издирва Съдът в Бургас решава дали да остави семейството каналджии в ареста
Тагове
каналджийство
Коментари