Гората.бг подарява 15 хил. дръвчета в Бургас тази събота

Гората.бг подарява 15 хил. дръвчета в Бургас тази събота - E-Burgas.com
Снимка: Гората.бг

Гората.бг ще раздаде 15 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Бургас и региона тази събота. Предаването ще става директно на всеки желаещ, който се яви на място в събота в 14:00 часа. Локацията ще бъде уточнена в петък на официалната страница на събитието.

Дръвчетата, които ще се раздават са ябълки, облачинска вишна, орехи, сливи (жълта афъзка), махалебка (череша), лешници (Ран Трапезундски), както и ясени, борове, златен дъжд, акация, шестил, липа, явори и др. По този начин ще се помогне на пчелите с медоносни дървета, а на хората и животните с плодни. 

Повечето фиданки са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до два метра. Вишните, орехите, сливите (жълта афъзка), лешниците са директно плододаващи сортове, ябълките и черешите не са облагородени и следва да се ашладисат. Заедно се дръвчетата организаторите ще раздават и инструкции за тяхното съхранение, засаждане и грижа. 

Няма ограничение в броя на дръвчетата, които желаете да получите, стига да имате възможност да ги засадите. 

 

 

 

 

 

Свързани статии
Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде Престъпления срещу климата – политици, граждани, правосъдие Само електрически автомобили в ЕС след 2035 г. - постижима или непостижима цел? „Застъпници за природата“
Тагове
екология
Коментари

Още от последните новини