Гората.бг подарява 15 хил. дръвчета в Бургас тази събота

Гората.бг подарява 15 хил. дръвчета в Бургас тази събота - E-Burgas.com
Снимка: Гората.бг

Гората.бг ще раздаде 15 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Бургас и региона тази събота. Предаването ще става директно на всеки желаещ, който се яви на място в събота в 14:00 часа. Локацията ще бъде уточнена в петък на официалната страница на събитието.

Дръвчетата, които ще се раздават са ябълки, облачинска вишна, орехи, сливи (жълта афъзка), махалебка (череша), лешници (Ран Трапезундски), както и ясени, борове, златен дъжд, акация, шестил, липа, явори и др. По този начин ще се помогне на пчелите с медоносни дървета, а на хората и животните с плодни. 

Повечето фиданки са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до два метра. Вишните, орехите, сливите (жълта афъзка), лешниците са директно плододаващи сортове, ябълките и черешите не са облагородени и следва да се ашладисат. Заедно се дръвчетата организаторите ще раздават и инструкции за тяхното съхранение, засаждане и грижа. 

Няма ограничение в броя на дръвчетата, които желаете да получите, стига да имате възможност да ги засадите. 

 

 

 

 

 

Свързани статии
Ученици от Поморие изработиха арт инсталация на екологична тематика Европейска директива охлади ентусиазма за войната с гларусите в Бургас Бургас започва война с гларусите Бургазлии върнаха 161 тона отпадъци за рециклиране в мобилните центрове на общината Странджа олекна с няколко тона боклук след намесата на доброволците от "За Земята" Бургас и Варшава се обединяват около идеята за по-чист въздух Роботи ловят плаващи отпадъци в три бургаски пристанища Вижте условията за безплатно извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци Застрашени от изчезване птици са отровени край с. Тича Община Бургас рециклира стотици стари мебели
Тагове
екология
Коментари

Още от последните новини