Георги Тошев представи свои книга и филм за АББА в Бургас

Георги Тошев представи свои книга и филм за АББА в Бургас  - E-Burgas.com

Събитието събра широка публика в Гранд Хотел и СПА Приморец

Разказвачът и пътешественик, журналист и продуцент Георги Тошев представи свои книга и филм посветени на АББА пред бургаската публика. Събитието се състоя на 29 ноември в Гранд Хотел и СПА Приморец и събра над сто гости.

"Благодаря ви, че сте тук днес" – обърна се той към присъстващите. "Няма да говоря за себе си. Събрали сме се, за да говорим за АББА. Успях да направя нещо, което дори BBC не успяха - да събера и четиримата от АББА в общ документален филм. Чаках тези срещи повече от 30 години, а още две действах на принципа на китайската капка и чаках. Последното им показване заедно на телевизионния екран е от 11 декември 1982 г., в късното шоу на BBC1, точно преди да се разпаднат без официално съобщение. След срещите си с тях, мога да кажа, че са много земни и обикновени хора, които са се отказали от звездния статус. Споделиха ми, че никога не са вярвали, че след години някой ще слуша тяхната музика. Времето ги опроверга. Първата ми книга за тях "Любов, триумф, раздели" разказва историята им. Това лято, издателите ми от "Книгомания" ме помолиха да напиша втора част на книгата. "Mamma Mia! Филмът. AББA: Продължението" разказва историята им в последните години, като обхваща включително мюзикъла и филмите" - разказа Георги Тошев.

Той представи пред публиката и още много интересни факти за групата и срещите и работата си с Агнета, Бьорн, Бени и Фрида. Общува много близко и непосредствено с бургаската публика, по лек и фин начин, с хумористични нотки на места. С началото на прожекцията на документалния филм „Историята на АББА. PS” светлините в залата помръкнаха. В рамките на 60 мин. зрителите видяха членовете на легендарната група днес. Лентата е със сценарист Георги Тошев, оператор Румен Василев и режисьори Георги Тошев и Явор Веселинов. Финалните надписи върнаха светлините в залата на Гранд Хотел и СПА Приморец, на който Георги Тошев поднесе благодарност за успешната съвместна работа. Публиката аплодира популярния журналист и писател. Никой не бързаше да си тръгва. Хората общуваха както помежду си, така и с популярния и обичан журналист, който беше на разположение и за автограф, и за снимка и разговор.

Тази вечер – 30 ноември (петък) от 22:00 часа, събитията в Гранд Хотел и СПА Приморец, посветени на АББА продължават с музикална вечер в пиано бар „Приморец“. Най-големите хитове на групата ще звучат в живи изпълнения. Гостите на вечерта ще чуят и други популярни песни от 70-те и 80-те години. След полунощ, музиката ще се смени още веднъж и ще прелее в стандартния репертоар на пиано бар „Приморец“. Събитието е в вход от 6.00 лева на човек.

Коментари

Още от последните новини