Георги Първанов: Заявяваме воля за промяна в държавата, започвайки от себе си

Георги Първанов: Заявяваме воля за промяна в държавата, започвайки от себе си - E-Burgas.com

Заявяваме воля за промяна в държавата, започвайки от себе си, каза председателят на АБВ и президент на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов при откриването на втората сесия на Втория конгрес на партията в зала 1 на НДК.
Той посочи, че ръководството на АБВ прави крачка назад и дава шанс партията да избере начело необременени от политиката хора.
На днешната сесия Конгресът на АБВ ще обсъди подготовката на партията за предсрочните парламентарни избори, ще направи промени в ръководните органи и избор на нов председател.
Георги Първанов отбеляза, че резултатите от изборите и от референдума са показали желание за промяна, на първо място смяна на политическия елит. Нужна е дълбока промяна на политическия модел, заяви той и посочи, че от АБВ първи са заговорили за мажоритарен елемент в смесена избирателна система и за намаляване на субсидията за партиите. Първанов изрази увереност, че новото ръководство ще води обществения дебат по темата. 
В АБВ имаме мисия да се борим с посредствеността на двуполюсния модел в българската политика, срещу политическия картел на големите партии, заяви още той.

Източник: БТА

Коментари

Още от последните новини