Гърция стартира ваксинация на деца между 5 и 11 години

Гърция стартира ваксинация на деца между 5 и 11 години - E-Burgas.com

В Гърция стартира кампанията за ваксинацията на деца на възраст между 5 и 11 години, предаде гръцката агенция АНА-МПА. Разкрити са ваксинационни центрове в 75 района в страната. Постепенно броят на центровете ще бъде увеличен.

До вторник следобед са били направени 31 хиляди заявки за ваксиниране на деца от тази възрастова група, съобщава електронното издание на в. "Катимерини". В страната вече бяха доставени първите 60 хиляди дози от ваксината. Нова голяма доставка се очаква на 3 януари.
Според прогнози на експерти до 16 януари ще бъдат ваксинирани и половината от неваксинираните граждани на възраст над 60 години, които са около 540 хиляди.

За да стимулира ваксинацията в тази възрастова група правителството обяви, че ще налага глоби.
Планира се създаването на специална платформа за граждани, които са се ваксинирали в чужбина. Там те ще могат да подават информация за сертификатите си, за да не им бъдат налагани глоби.

Въпреки стабилизирането на епидемиологичните показатели броят на починалите от COVID-19 е висок. Вчера в страната бяха регистрирани 130 смъртни случая, което е вторият най-голям брой случаи от началото на пандемията.

Коментари

Още от последните новини