Франс ТВ: Милиции унижават мигранти в България

Франс ТВ: Милиции унижават мигранти в България - E-Burgas.com

След като в края на март България се прочу с "патрулиращия за мигранти“ Динко Вълев, за когото Би Би Си съобщи, че се е превърнал в знаменитост у нас, новите "граждански арести“ на бежанци по границата ни с Турция също станаха повод да влезем в световния информационен обмен.

“Български асоциации искат наказания след разпространяването на унизителни кадри, показващи легнали на земята и вързани мигранти“, съобщава във вторник френската национална телевизия France TV.

Медията отбелязва, че у нас се формират “милиции“, които гонят преминаващите през турската граница мигранти, а правителството осъжда тези често унизителни действия с половин уста.

Официално шефът на граничната полиция упреква доброволците, че "използват сила“ и вършат работата на службата му. Българското правителство обаче засега не е предприело никакви действия срещу тези атаки, отбелязва France TV.

В същото време Би Би Си съобщава за заснет в България любителски видео материал, който  показва ареста на трима мигранти от доброволци, които връзват ръцете им зад гърба и ги държат на земята.

От медията отбелязват, че видеото е заснето в Странджа, по границата между България и Турция. Доброволческата група казва на мигрантите, които изглеждат уплашени и не оказват съпротива, да се връщат в Турция. Най-малко един от доброволците държи мачете, отбелязват от медията.

Коментари

Още от последните новини