Фланелка на Реал Мадрид беше продадена на търг в подкрепа на онкоболен българин

Фланелка на Реал Мадрид беше продадена на търг в подкрепа на онкоболен българин - E-Burgas.com

Продадоха на търг фланелката на Реал Мадрид с автографи на футболисти от отбора, която дойде специално в помощ на Иван Тодоров предаде "Нова". Онкоболният мъж се бори с тежкото заболяване години наред и има нужда от средства, за да се лекува.

Фланелката с подписите на 22-ма играчи на кралския клуб пристигна у нас преди месец. Тогава започна и наддаването за ценния артикул. Фен на "белия балет", който поиска да остане далеч от светлините на прожекторите, предложи за нея 11 600 лева. 

Макар и по време на пандемия подадената ръка е към друг фен на "Лос меренгес" -  Иван Тодоров. В Китай той продължава да се бори с коварната болест остеосарком на меките тъкани.

„След проведените няколко курса на химиотерапия се оказа, че те не водят до така желаните резултати. След 52 дни на пълна изолация китайските специлиалисти позволиха да напусна болницата и да отида на едно по-топло място с тропически климат, което да спомогне за по-бързото ми възстановяване”, разказа младият мъж

Сега той е на остров Хайнан. В края на този месец обаче отново влиза в болница. Тогава ще стане ясно колко успешни са били направените до момента процедури.

Освен за фланелката, на търга се наддаваше и за топка на Реал Мадрид с автографи, химикалка на отбора и медал от финала на шампионска лига в Киев. Общата събрана сума е на стойност около 15 000 лева.

Сега Иван мечтае да премине по-бързо през най-голямото предизвикателство, което съдбата му поднася и вярва, че някой ден той ще бъде този, който ще помага.

Коментари

Още от последните новини