Фирмите могат да разсрочват кредитите си до края на март 2021

Фирмите могат да разсрочват кредитите си до края на март 2021 - E-Burgas.com

Фирмите в туристическия бранш и бизнесът в България вече могат да разсрочват кредитите си до 31 март 2021 г., заместващ предходния краен срок 30 септември 2020 г., след като Европейският банков орган (ЕБО) даде възможност на банките да осигурят ново разсрочване на кредитите за техните клиенти, пострадали от втората вълна на пандемията от COVID-19.

Максимално допустимият срок на отсрочванията е девет месеца, като този период включва и срока на вече одобрено отсрочване по съответната експозиция.

В Министерството на туризма постъпиха множество искания от туроператори и турагенти за удължаване на срока за разсрочвания на вземанията, тъй като туризмът е сред секторите, пострадали най-много от пандемията от коронавирус.

Повече информация можете да намерите на сайта на Българската народна банка на следния линк.

Свързани статии
Министър Гьоков: Над 75 хил.души ще запазят работата си с мярката 60/40 Стартира кандидатстването за Бизнес наградите на България - EGO Awards 2022 Бизнесът се среща с президента заради високата цена на тока Рекордни нива на изтеглени кредити у нас НАП отчете над 7 млн. лв. данъци от бургаския бизнес Община Бургас следи всички възможни програми в подкрепа за бизнеса Имало силен сезон по Южното Черноморие, но само 40 дни Програма подпомогна над 330 морски и планински хотели Внесоха законопроект за контрол над колекторите Н.Пр. Джузепина Дзара: Бургас представлява интерес за италианския бизнес
Тагове
бизнес кредити отсрочка разсрочка
Коментари

Още от последните новини