Фейк полицай, обирал пенсионери, отнесе над 3 години затвор

Фейк полицай, обирал пенсионери, отнесе над 3 години затвор - E-Burgas.com

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено ефективно наказание от 3,4 години „лишаване от свобода“ спрямо П.С., извършил кражби, представяйки се за полицай.

Той е подсъдим за това, че противозаконно е присвоил сумата от 1350 лева от различни лица, извършвайки кражбите по специален начин - представял се за полицейски служител, разследващ извършена кражба. Престъплението е извършено в периода 30 март – 5 април в Бургас.

По време на разследването е установено, че в посоченото време мъжът е успял да извърши три кражби от три различни жилища в града. Те били обитавани от двама мъже и една жена. Пострадалите са възрастни и трудноподвижни хора. Пред тях подсъдимият се представял за полицейски служител. Съобщавал им, че трябвало да проверят спестяванията си, тъй като в съседство от тях били извършвани кражби, които той разследвал. След като пострадалите му показвали парите си, подсъдимият ги отнемал от тях, след което побягвал, а трудноподвижните хора не били в състояние да го последват.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата на Районен съд-Бургас подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжния съд в града.

Свързани статии
Служители на затвори излязоха на протест Затвор за опасен бургаски измамник, отнел над 6 бона от пенсионери 17 години затвор за убиеца на украинка в Слънчев бряг 17 години затвор за британец убил баща си в ямболско село Румънец измами бургаски пенсионери, пробута им тенджери и тигани за 1200 лв. Непълнолетен криминоген измами бургазлийка с фалшива обява за дърва Изпечен несебърлия мами чужди туристи със стари банкноти в Слънчев бряг 2,8 години затвор за кражба на портмоне в Бургас Година затвор за бургазлия нарушил заповед за доближаване на майка си Съдът оправда надзирателите, обвинени за смъртта на Горан
Тагове
затвор измамник
Коментари

Още от последните новини