Фалстарт на делото срещу обвинения в двойно убийство Станимир Рагевски

Фалстарт на делото срещу обвинения в двойно убийство Станимир Рагевски - E-Burgas.com

Окръжният Съд в Бургас не даде ход на делото срещу Станимир Рагевски, обвинен за две убийства - на 47-годишната брокерка Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед предаде Нова.

Делото не стартира, тъй като нито един от двамата адвокати на Рагевски не се явиха в съда. Адвокатите на убитите поисикаха от съда да бъде назначен слжужебен защитник на Рагевски, за да започне процеса по същество. Адвокатите на роднините за убитите настояват Станимир Рагевски да получи доживотен затвор без право на замяна. Искат и парични обезщетения в размер на близо 1 млн. и 200 хил. лв. Съдът постанови на Рагевски да бъде назначен служебен защитник, за да започне процесът на 27 март.

47-годишната брокерка Теодора Бахлова бе в неизвестност от 29 октомври 2020 г., когато излязла от дома си на улица "Оборище" 38 в Бургас и се качила в такси. Бахлова е убита с пистолет "Макаров", който бил със заличен фабричен номер, след това тялото ѝ било разчленено,а части от него бяха открити почти година по-късно. Прокуратурата повдигна обвинения на бизнесмена и приятел на убитата Станимир Рагевски.

Той е обвинен и за убийството на 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Същият е убит 4 август 2021 г. в Бургас. Неговото тяло също е било разчленено и разпръснато на различни места. Останки бяха открити в блатиста местност край бургаския квартал "Долно езерово".

Коментари

Още от последните новини