Ето я схемата на младия и изпечен имотен измамник Деян, в която оплете бизнес дама

Ето я схемата на младия и изпечен имотен измамник Деян, в която оплете бизнес дама  - E-Burgas.com

Младият и изпечен имотен измамник Деян от Бургас, който оплете в схемите си местната бизнес дама Денка, ще застане пред съда още този понеделник, след като прокуратурата разнищи схемата му и го предаде на Темида три години по-късно.

Още в началото на септември 2014 37-годишният мъж заблудил Денка, че е наемодател и й отдава под наем магазин, намиращ се на централната ул. ”Богориди”, като  същият магазин е бил отдаден преди това на други наематели с договор от началото на същия месец. По този начин я измамил с 800 лв.

Пострадалата била собственик на търговско дружество. В края на месец август 2014 пуснала обява в интернет, че търси да наеме помещение в Бургас, което да използва като магазин за дрехи.

Малко след публикуване на обявите, на посочения от нея мобилен телефон се свързал Деян, като обяснил, че отдава помещение на ул.„Богориди“, което е подходящо за целта, за която пострадалата искала да го ползва. Двамата си уговорили лична среща.

На срещата той обяснил, че към момента там имало наематели, но помещението щяло да бъде разделено на две части, като тази с площ 20 кв.м. щяла да и бъде отдадена под наем. Деян посочил, че е собственик на отдавания от него под наем имот. Уточнили, че цената на наема ще е 400 лв. и срока на договора ще е три години, за което пострадалата пожелала да сключат писмен договор.

При подписването му пострадалата заплатила на подсъдимия наемна цена от 400 лв. и депозит също в размер на 400 лв., или общо сумата от 800 лв. По силата на договора Деян се задължавал да предаде владението на имота на 15 октомври.

Тогава и пострадалата потърсила измамникът, за да й предаде ключовете от магазина, но той и отговорил, че не в града и трябвало да изчака. Пострадалата го потърсила още няколко пъти, но Деян отговорил, че е извън страната.

Тогава пострадалата се усъмнила в намеренията на подсъдимия и решила да посети имота. Когато отишла в магазина установила, че същия бил отдаден под наем от истинските собственици на друго търговско дружество.

Коментари

Още от последните новини