Ето кои триумфираха на тенис турнира в Бургас

Ето кои триумфираха на тенис турнира в Бургас - E-Burgas.com

Поставените под №1 при двойките на международния турнир по тенис "Авеню къп" Виктор Марков и Илиян Радулов триумфираха при юношите. В спора за титлата националите на България надделяха със 7-5 6-4 над Михаил Бровиншчи от Молдова и Кристиян Тесзари от Румъния. При момичетата с титлата тримуфираха Юлия Герман от Молдова и партньорката й от Румъния Кармен Андрееа Хъря.

Шампионките достигнаха до турнирния успех на кортовете в Бургас след 6-4 6-3 над Александра Габровска и Наира Геворкян.

Денят за представителката на домакините от ТК "Авеню" Наира Геворкян започна чудесно, след като в полуфинален мач елиминира Анастасия Александра Николова с 6-1 6-4. В спора за титлата утре тя ще излезе на корта срещу София Кошченко, преодоляла с 6-2 6-2 Габровска.

Големият финал при юношите е между поставените под №1 и 2 в основната схема - националите Адриано Дженев и Илиян Радулов. На полуфиналите Радулов се справи с 6-3 7-5 с Джордж Лазаров, а Дженев премина през румънеца Тесзари с 6-1 6-3. Турнирите са за състезатели до 16 години и са част от календара на ТенисЕвропа. В събота двата финалния двубоя започват в 9 часа, съобщи турнирният директор Стоян Николов.

Коментари

Още от последните новини