Ето кои интересни събития можете да посетите на 5 октомври

Ето кои интересни събития можете да посетите на 5 октомври  - E-Burgas.com

Очакват ви литературни премиери, кино и музикален спектакъл

На 5 октомври Бургас ще се превърне в сцена на изкуствата литература, кино и музика. Започва петото издание на Фестивал Порт Прим Арт Фест. В първия си ден, културния формат кани бургазлии и гостите на града на следните събития:

17:30 ч. Литературна среща с Мария Касимова-Моасе

премиерно представяне на новата ѝ книга "Монолози"

Място: Хотел и СПА Приморец, Конферентна зала "Бургас"

Вход: свободен

18:30 ч. Литературна среща с Професор Христо Пимпирев 

премиера на новата му книга "Христо Пимпирев. Антарктически стопаджия“

Прожекция на филма „Ледена любов“ на журналиста Георги Тошев (Режисьор: Ема Константинова)

Място: Гранд Хотел и СПА Приморец, Конферентна зала "Ахело"

Вход: свободен

18.30 ч. Кинопрожекции на късометражно кино

Прожекция на ленти от цял свят, част от селекцията на Международен фестивал за късометражно кино "Карантината" с директор Георги Кръстев

Място: Морски казино, зала "Петя Дубарова"

Вход: свободен

20:30 ч. Музикален спектакъл

Нина Николина и Пендара етно проджект - автентичен фолклор, екзотични ритми и DJ звучене

Място:  Клуб Модерен Театър, ул. "Милин камък" 1

Билети на касата на "Часовника"

За информация и резервации: 0894898098

Изберете любимите си формати и заповядайте да се запознаете отблизо с творците и тяхното изкуство. Всички събития за деня са премиерни за Бургас. Подбрани са от творческия директор на фестивала - художникът Стефан Божков.

Порт Прим Арт Фест се организира от Гранд хотел и СПА Приморец, с подкрепата на община Бургас и Арт Ателие. Медийни партньори са Дарик радио и БНР - Бургас.

Нека заедно превърнем града си в есенна сцена на изкуствата, където публика и творци черпят вдъхновение едни от други. Заповядайте!

Свързани статии
Търсите булчинска или официална рокля? Кралици на красотата ще дефилират с разкошни модели на 18.11 в „Приморец“ Сладкарница Kisso кани на сладки моменти на Grand Wedding Expo Бъдещи булки, заповядайте да видите разкошни сватбени рокли от 17 до 19 Ноември в „Приморец“ Най-грандиозното сватбено изложение на Бургас Grand Wedding Expo се завръща този ноември V Порт Прим Арт Фест доведе в Бургас изключителни творци и събития Не пропускайте откриването на изложбата на великолепния световен илюстратор Ясен Гюзелев днес Бургас посрещна Мария Касимова и Нина Николина, днес предстоят театър, кино и литературни премиери Гениалният илюстратор Ясен Гюзелев открива своя изложба в Бургас на 8 октомври Романтична драма, филм в духа на Хелоуин и Батман очакват зрителите на А1 Видеотека през октомври Два арт фестивала превръщат Бургас в есенна културна столица
Тагове
приморец
Коментари

Още от последните новини