Ето какво трябва да имат земеделците при преминаване през КПП-тата

Ето какво трябва да имат земеделците при преминаване през КПП-тата - E-Burgas.com

Земеделските прозиводители ще имат осигурен достъп до обектите си за извършване на мероприятията си по сеитба, пръскане, почвообработка, грижа за животните, рибата и др. За тази цел, обаче, задължително трябва да представят при КПП-тата:

попълнена декларация (налична на интернет страницата на МВР както и на един от следните документи:

  • Удостоверение за регистрация по Наредба 3, като земеделски стопанин (зелено картонче). Ако не е заверено за 2020 година важи заверката и за 2019 г.;
  • Удостоверение за регистрация на животновъден обект (ферма, рибовъден обект или пчелин);
  • Служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща че преминаващото лице е негов служител

Допуска се преминаването на превозни средства, които превозват семена, посадъчен материал, торове, препарати, ветеринарно-медицински продукти, фуражи, поливна техника и др., необходими за извършване на земеделските, животновъдни и рибовъдни дейности;

Земеделските стопани и животновъдите ще се допускат до областните центрове при необходимост от подаване на документи в ОД „Земеделие“, ОС „Земеделие“, ОД на ДФ „Земеделие“ и Областните дирекции по безопасност на храните, или при необходимост от посещаване на  агро-аптеки, обекти за търговия с фуражи и ветеринарно-медицински продукти, магазини за резервни части, техника и оборудване, както и други, необходими за осъществяване на земеделската им дейност.

‼️Всички граждани, заети в сектор „Земеделие“  при извършване на дейността си следва да спазват изискванията за социална дистанция от 1,5 – 2 метра.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Свързани статии
Кметът с твърди действия към безотговорните бургазлии, маха пейките от парковете (Снимки) Ген. Мутафчийски вече ще дава инфо по веднъж на ден Мащабна дезинфекция ще окъпе Кумлука в понеделник Доброволци се включват в битката с вируса в Бургас, магазините ще раздават маски на възрастните Мъж със съмнение за коронавирус е приет в Инфекциозното тази сутрин Заразеното семейство от Руен е добре! Издирват се пет лица, пътували с бащата от Франция с микробус Спазва ли се карантината в Бургас? Деца играят на площадка в „Меден рудник“ На училище отново през лятото? Д-р Ангел Кунчев: Не е възможно хората масово да се тестват за COVID-19 Четвърта жертва на COVID-19 у нас, почина пациент в "Пирогов"
Тагове
коронавирус кпп земеделци
Коментари

Още от последните новини