Ето как остров Света Анастасия отпразнува своя празник (Снимки)

Ето как остров Света Анастасия отпразнува своя празник (Снимки) - E-Burgas.com

С дълго островно хоро, много музика и усмивки единствения обитаем български остров - Света Анастасия, отпразнува своя празник - 15 август, Успение на Пресвета Богородица. Празничният ден започне с традиционното островитянско посрещане с питка, домашна лимонада, маринована херинга и автентична музика.

Гостите на "рожденика", сред които бе и кръстницата на общинското корабче 5-годишната Анастасия Танева, имаха уникалната възможност да посетят фара на острова, откъдето да се насладите на неповторимата гледка към Бургаския залив. Още една Анастасия, едва на 1.5 години, посети днес малкото и романтично късче земя в акваторията на Бургас, за да бъде кръстена в местната църква.

Отслужен бе празничен водосвет, а след него се изви кръшно островитянско хоро от танцьори на фолклорен ансамбъл "Странджа" и гостите на Света Анастасия. Децата се включиха в интересна работилничка за изработване на сувенири от различни материали.

След това дойде ред на да се изявят поетите от Бургаската писателска общност в "Часът на поета", а в 17:30 най-малките посетители ще могат да се впуснат в приключение заедно с "Щурата лаборатория" и експерименти с въздух, огън, вятър и вода. Специален екип от специалисти ще запознава децата с историята на остров Света Анастасия чрез щури експерименти и игри.

Празничният ден ще завърши с концертния спектакъл от 21.00 часа "Уестсайдска история - любовта на Мария и Тони", с участието на Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева.

Галерия
Коментари

Още от последните новини