Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки)

Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки) - E-Burgas.com

Кметът на Бургас Димитър Николов инспектира днес работата на пункта за приготвяне на храна за Детска млечна кухня, Домашен социален патронаж, за полицаите по КПП-та и потребителите на новата социална програма "Топъл обяд". В помещенията ежедневно се приготвя храна за над 2000 нуждаещи се.

Наличният екип в момента се справя с все по-увеличаващите се потребители на топла храна, заявиха от общината. Над 1000 са тези на Домашен социален патронаж, 85 са полицаите, които дежурят на КПП-та, 620 са потребителите на Детска млечна кухня, 159 са ползвателите на програма "Топъл обяд", като до няколко дни те ще станат 250.

Увеличава се и броят на служителите на ОД на МВР-Бургас, които ще получават пакетиран обяд по КПП-та. Над 350 доставки на храна, лекарства и пенсии са направени от общинските екипи на хора, позвънили на обявените горещи телефони и пожелали тази услуга, за да не излизат от домовете си.

На някои от тях е извършена и услугата за заплащане на битовите им сметки, за да не се струпват на опашки.

Галерия
Свързани статии
Започна изплащането на еднократните 50 лева към пенсионерите Социалния патронаж в Бургас стана на 45 години, зарадваха над 900 потребители Обсъждат удължаване на мярката 60/40 Още 432 бургазлии ще получават храна и лекарства в домовете си В Бургас осигуряват безплатни лекарства за бедните, приемат заявления по e-mail Бедни бургазлии, некласирани за помощи от програмата на Общински съвет, получиха пакети от общината Раздават храни на бедните бургазлии и през уикенда Тромави проверки на социалния статус бавят раздаването на храни в Бургас Еднократната помощ от 375 лв. само за родители с минимална заплата Важно! Ето ги всички програми и критерии за хранителната помощ в Бургас
Тагове
храна помощи социален патронаж
Коментари

Още от последните новини