Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки)

Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки) - E-Burgas.com

Кметът на Бургас Димитър Николов инспектира днес работата на пункта за приготвяне на храна за Детска млечна кухня, Домашен социален патронаж, за полицаите по КПП-та и потребителите на новата социална програма "Топъл обяд". В помещенията ежедневно се приготвя храна за над 2000 нуждаещи се.

Наличният екип в момента се справя с все по-увеличаващите се потребители на топла храна, заявиха от общината. Над 1000 са тези на Домашен социален патронаж, 85 са полицаите, които дежурят на КПП-та, 620 са потребителите на Детска млечна кухня, 159 са ползвателите на програма "Топъл обяд", като до няколко дни те ще станат 250.

Увеличава се и броят на служителите на ОД на МВР-Бургас, които ще получават пакетиран обяд по КПП-та. Над 350 доставки на храна, лекарства и пенсии са направени от общинските екипи на хора, позвънили на обявените горещи телефони и пожелали тази услуга, за да не излизат от домовете си.

На някои от тях е извършена и услугата за заплащане на битовите им сметки, за да не се струпват на опашки.

Галерия
Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Община Бургас ще продължи да осигурява топла храна на нуждаещите се и през 2023 Нов микробус ще разнася кухнята на социалния патронаж в Бургас Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Нови 735 млн. лв. потичат за бизнеса Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв. Прогноза: Българските картофи ще поскъпнат двойно България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците Областният кризисен център набира дарения за най-малките украински бежанци
Тагове
храна помощи социален патронаж
Коментари

Още от последните новини