Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки)

Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки) - E-Burgas.com

Кметът на Бургас Димитър Николов инспектира днес работата на пункта за приготвяне на храна за Детска млечна кухня, Домашен социален патронаж, за полицаите по КПП-та и потребителите на новата социална програма "Топъл обяд". В помещенията ежедневно се приготвя храна за над 2000 нуждаещи се.

Наличният екип в момента се справя с все по-увеличаващите се потребители на топла храна, заявиха от общината. Над 1000 са тези на Домашен социален патронаж, 85 са полицаите, които дежурят на КПП-та, 620 са потребителите на Детска млечна кухня, 159 са ползвателите на програма "Топъл обяд", като до няколко дни те ще станат 250.

Увеличава се и броят на служителите на ОД на МВР-Бургас, които ще получават пакетиран обяд по КПП-та. Над 350 доставки на храна, лекарства и пенсии са направени от общинските екипи на хора, позвънили на обявените горещи телефони и пожелали тази услуга, за да не излизат от домовете си.

На някои от тях е извършена и услугата за заплащане на битовите им сметки, за да не се струпват на опашки.

Галерия
Свързани статии
Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете Подпомагат болниците със 129 млн.лв. за борба с коронавируса Добавките от 50 лв. няма да се вземат под внимание за помощта от 120 лв. Министерството на туризма дава още 8,8 млн.лв. на туроператори Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Нова мярка ще подпомага окъсалите туроператори Отпускат още 9 млн. лв. в подкрепа за общините Подпомагат общините с още 30 млн.лв. НАП след запитване на бургаски депутат: Над 3 400 търговци са получили подкрепа И туроператорите останаха без обещаните помощи, излизат на протест
Тагове
храна помощи социален патронаж
Коментари

Още от последните новини