Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки)

Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки) - E-Burgas.com

Кметът на Бургас Димитър Николов инспектира днес работата на пункта за приготвяне на храна за Детска млечна кухня, Домашен социален патронаж, за полицаите по КПП-та и потребителите на новата социална програма "Топъл обяд". В помещенията ежедневно се приготвя храна за над 2000 нуждаещи се.

Наличният екип в момента се справя с все по-увеличаващите се потребители на топла храна, заявиха от общината. Над 1000 са тези на Домашен социален патронаж, 85 са полицаите, които дежурят на КПП-та, 620 са потребителите на Детска млечна кухня, 159 са ползвателите на програма "Топъл обяд", като до няколко дни те ще станат 250.

Увеличава се и броят на служителите на ОД на МВР-Бургас, които ще получават пакетиран обяд по КПП-та. Над 350 доставки на храна, лекарства и пенсии са направени от общинските екипи на хора, позвънили на обявените горещи телефони и пожелали тази услуга, за да не излизат от домовете си.

На някои от тях е извършена и услугата за заплащане на битовите им сметки, за да не се струпват на опашки.

Галерия
Свързани статии
Преобразиха двора на Центъра за социална рехабилитация в Бургас (Снимки) Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете Подпомагат болниците със 129 млн.лв. за борба с коронавируса Добавките от 50 лв. няма да се вземат под внимание за помощта от 120 лв. Министерството на туризма дава още 8,8 млн.лв. на туроператори Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Нова мярка ще подпомага окъсалите туроператори Отпускат още 9 млн. лв. в подкрепа за общините Подпомагат общините с още 30 млн.лв. НАП след запитване на бургаски депутат: Над 3 400 търговци са получили подкрепа
Тагове
храна помощи социален патронаж
Коментари

Още от последните новини