Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки)

Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки) - E-Burgas.com

Кметът на Бургас Димитър Николов инспектира днес работата на пункта за приготвяне на храна за Детска млечна кухня, Домашен социален патронаж, за полицаите по КПП-та и потребителите на новата социална програма "Топъл обяд". В помещенията ежедневно се приготвя храна за над 2000 нуждаещи се.

Наличният екип в момента се справя с все по-увеличаващите се потребители на топла храна, заявиха от общината. Над 1000 са тези на Домашен социален патронаж, 85 са полицаите, които дежурят на КПП-та, 620 са потребителите на Детска млечна кухня, 159 са ползвателите на програма "Топъл обяд", като до няколко дни те ще станат 250.

Увеличава се и броят на служителите на ОД на МВР-Бургас, които ще получават пакетиран обяд по КПП-та. Над 350 доставки на храна, лекарства и пенсии са направени от общинските екипи на хора, позвънили на обявените горещи телефони и пожелали тази услуга, за да не излизат от домовете си.

На някои от тях е извършена и услугата за заплащане на битовите им сметки, за да не се струпват на опашки.

Галерия
Свързани статии
Крайно нуждаещи се бургазлии ще получават топла храна и през 2021 Изплатиха 10 млн.лв. в подкрепа на туроператори и агенти 305 семейства от Созопол ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети Мярката 60/40 остава сигурна до септември, въвеждат мярка 75/0 за затворените бизнеси Ето как Поморие помогна на 71 бедни семейства Бургаските артисти отново могат да кандидатстват за културни проекти Бургас отваря нови програми в подкрепа на бизнеса Бизнесът масово не одобрява държавната помощ Над 50 фирми в Бургас потърсиха помощ при заявленията за финансова помощ Борим последиците от пандемията с 804 млн. лева през 2021
Тагове
храна помощи социален патронаж
Коментари

Още от последните новини