Есенен джаз концерт ще зарадва бургазлии на Флората

Есенен джаз концерт ще зарадва бургазлии на Флората - E-Burgas.com

Ако сте ценител на хубавата музика, желателно е да си освободите идния четвъртък - 10 октомври. Тогава нестандартната банда "Treetop" от чешката джаз сцена и Експо център Флора ви канят на безплатен концерт с вкус на свобода и новаторство. Проявата е с начало 19.00 часа. Триото е комбинация от абсолвенти и студенти към катедра "Джаз интерпретации" в Музикалната академия "Яначек" в Бърно (JAMU).

Инициатива се реализира от Чешки център София, Музикалния факултет на Академията "Яначек" с подкрепата на Община Бургас.
Войтех Поспишил, мениджър на групата:

"Treetop е сравнително млада група от мои колеги и приятели от Музикалния факултет на Академията "Яначек" в Бърно: Войтех Дърнек (акордеон), Рихард Шанда (тромбон) и Михал Шелеп (контрабас). Аз съм студент първи семестър магистърска програма в бърненската Музикална академия и дойдох като стажант в Чешкия център, за да натрупам опит, благодарение на програмата "Еразъм +". Най-ценният опит за мен е да организирам концертно турне извън Чехия. Много съм благодарен на Чешкия център и на Академията "Яначек", разбира се и на самото трио, че ми предоставят тази възможност."

Коментари

Още от последните новини