ЕС дава 63 млн. евро за нови ВиК тръби в Бургас

ЕС дава 63 млн. евро за нови ВиК тръби в Бургас  - E-Burgas.com

Европейската комисия съобщи, че е одобрила днес инвестиция за над 63 милиона евро от фонда за сближаване (Кохезионния фонд) за подобряване на водоснабдителна и канализационната система в област Бургас, съобщава БТА.

Този проект ще подобри съществуващите съоръжения с намаляване на течовете и оперативните разходи. Проектът е свързан и с опазването на защитените зони по "Натура 2000" и местната природа, се отбелязва в съобщението.

Еврокомисарят по въпросите на сближаването Елиза Ферейра отбелязва, че проектът ще допринесе за подобряване на живота на близо 280 000 души, а още 53 000 души ще се радват на по-добро пречистване на отпадните води. Ремонтът включва прокарване на около седем километра нов водопровод и повторно изграждане на 158 километра. ЕК отбелязва, че засега загубите на вода по мрежата са около 15 на сто.

Ще бъдат положени 73 км канализационни тръби, а 22 км ще бъдат повторно изградени, наред с основния ремонт на резервоарите под налягане и колекторите за дъждовни и отпадни води, и изграждането на нови колектори за дъждовни води. Очаква се новото съоръжение за обработка на отпадни води да заработи през март 2023 година.

Свързани статии
В Несебър се защитиха от бълхи, кърлежи и други хапливи насекоми Поморие ще реставрира храм със собствени средства Н.Пр. Джузепина Дзара: Бургас представлява интерес за италианския бизнес Над 200 жители и гости на Несебър се възползваха от безплатни прегледи на кожата Юлиан Вергов представя “Уроци по немски” в Бургас Отварят пунктове за ваксиниране в Слънчев бряг и Несебър Вандали поругаха старото училище в село Баня Младите таланти от Кинoклас Бургас показват филма си на „София филм фест на брега“ Чейнчаджията, който обра работодателя си и яде бой от приятели, ще стои в ареста "София филм фест на брега" набляга на българското кино, стартира довечера с филм на Камен Калев
Тагове
ВиК тръби ЕС
Коментари

Още от последните новини