Емил Димитров се отметна от думите си за "хубавия хотел на Алепу"

Емил Димитров се отметна от думите си за

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви пред депутатите, че съдейства на прокуратурата, която оспорва влязлото в сила разрешително за строеж в местността "Алепу". Той бе изслушан в пленарна зала по искане на БСП във връзка със строителството на курортен комплекс в местността, след като вчера заяви, че няма да го спре, защото не е "екологична бухалка".

"Разбрахме за протеста, очакваме съдебната процедура, когато тя приключи след установяване на фактите и на тяхната законосъобразност, ние, по линия на околната среда, ще се произнесем по възникнала необходимост от издаване на ново разрешение за строеж по Закона за устройството на територията на Черноморското крайбрежие. Дотогава не би било редно да коментираме", обясни Димитров, цитиран от БТА.

Министърът уточни, че нито МОСВ, нито МРРБ имат права да извършват каквото и да било дейност, докато не чуят произнасяне от съда.

Той даде информация за процедурата по строителството между нос Св. Тома и така нар. Шофьорски плаж, започнала с оценка на съвместимост от 7 декември 2016 г. за инвестиционно предложение изграждане на курортен комплекс, включващ "Алепу вилидж" .

В процедура по начина на водене депутатът от левицата Георги Свиленски заяви, че от левицата не са разбрали на кого да вярват - на министър Димитров, който казва че "там ще се строи един хубав хотел" или на министър-председателя, който заявил, че "това ще са хубави клетки за птички".

Димитров заяви, че не иска да се вадят думите му от контекста.

"Казах: Всичко, което съм видял, е по телевизията. Това, което видях, изобщо не ми прилича на защитно брегоукрепително съоръжение, на мен прилича на хотел, може би ще бъде и хубав хотел. Аз не казвам дали ще е или няма да бъде, дали съдът ще се произнесе или не. Не съм казал: това ще бъде един хубав хотел и чакам да се настаня там - не е имало такова нещо"

Коментари

Още от последните новини