Еколози и ученици ще отбележат Деня на Черно море в Бургас

Еколози и ученици ще отбележат Деня на Черно море в Бургас - E-Burgas.com

Регионалната инспекция по околната среда и водите ще отбележи Деня на Черно море (31-ви октомври) заедно с бургаски ученици. Инициативите по случай празника ще стартират още днес. От 14 часа в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Свети Влас, община Несебър, ще се проведе викторина с презентация за Черно море с учениците от V, VІ и VІІ класове.

На 31 октомври от 12 до 13 часа, първокласници от ОУ „Антон Страшимиров“ и четвъртокласници от ОУ „Братя Миладинови“ – град Бургас ще се включат с изложба на морските обитатели в Черно море, песни и игри.

Празникът ще завърши с награждаването на изявилите се участници в в традиционния национален фотоконкурс „Морето не е за една ваканция” в КЦ ”Морско казино”, от 16:00 часа.

В Деня на Черно море - 31 октомври отбелязваме 21-вата  годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за възстановяване и защита от правителствата на шестте черноморски държави - България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна.

Планът съдържа 59 конкретни мерки, насочени към ограничаване на замърсяването, ефективното управление на биоразнообразието и реализацията на екологични проекти в Черноморския регион.

Коментари

Още от последните новини