Един на всеки пет хотела работи на старта на сезона в "Слънчев бряг"

Един на всеки пет хотела работи на старта на сезона в

На 1 юни най-големият ни курортен комплекс - "Слънчев бряг", откри сезона с 20% отворени хотели и с готова да посрещне туристи плажна ивица, съобщава БГНЕС.

Цената на чадърите и шезлонгите в курорта са намалени на 50% от концесионния договор - на Северния плаж са 4.50 лв. за чадър и шезлонг, а на Централния плаж цената е 5 лв. за чадър и шезлонг.

Първите туристи, които се очакват в курорта са румънци и поляци.

"На 15-ти юни очакваме първия чартър от Холандия, а на 17-ти от Белгия. Въпреки че сега са отворени едва 20% от хотелите, нагласите това лято са да отворят по-голяма част от хотелите в "Слънчев бряг", заяви Теодор Пастармаджиев, член на УС на Съюза на собствениците в курорта.

Туроператорте настояват да отпаднат и ПСР тестовете за украинските туристи, както и за други летовници от Източния пазар.

От 1 юни в Слънчев бряг започват да действат режимите и условията, които са необходими за безпроблемното протичане на летен туристически сезон 2021. Контролен режим на достъп, който се супервизира чрез девет броя КПП-та, както и от мобилни патрули. Паркирането в синя зона в комплекса също ще се заплаща след 1 юни 2021 г. на цена от 2 лв. на час. Тази година паркоместата в синя зона са увеличени на 1 100, със 100 нови места.
 

Свързани статии
Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците Расте недоволството на хотелиерите по Южното Черноморие Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Втори етап помощ на хотелиери, настанили бежанци Хотелиери: Засега резервациите по Черноморието вървят добре До 31 май украинските бежанци трябва да напуснат хотелите по Черноморието Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон Хотелиери и ресторантьори по морето търсят кадри за летния сезон Хотелиери, приютили бежанци, нямат средства за издръжка
Тагове
Летен сезон 2021 туризъм хотели
Коментари

Още от последните новини