Един на всеки пет хотела работи на старта на сезона в "Слънчев бряг"

Един на всеки пет хотела работи на старта на сезона в

На 1 юни най-големият ни курортен комплекс - "Слънчев бряг", откри сезона с 20% отворени хотели и с готова да посрещне туристи плажна ивица, съобщава БГНЕС.

Цената на чадърите и шезлонгите в курорта са намалени на 50% от концесионния договор - на Северния плаж са 4.50 лв. за чадър и шезлонг, а на Централния плаж цената е 5 лв. за чадър и шезлонг.

Първите туристи, които се очакват в курорта са румънци и поляци.

"На 15-ти юни очакваме първия чартър от Холандия, а на 17-ти от Белгия. Въпреки че сега са отворени едва 20% от хотелите, нагласите това лято са да отворят по-голяма част от хотелите в "Слънчев бряг", заяви Теодор Пастармаджиев, член на УС на Съюза на собствениците в курорта.

Туроператорте настояват да отпаднат и ПСР тестовете за украинските туристи, както и за други летовници от Източния пазар.

От 1 юни в Слънчев бряг започват да действат режимите и условията, които са необходими за безпроблемното протичане на летен туристически сезон 2021. Контролен режим на достъп, който се супервизира чрез девет броя КПП-та, както и от мобилни патрули. Паркирането в синя зона в комплекса също ще се заплаща след 1 юни 2021 г. на цена от 2 лв. на час. Тази година паркоместата в синя зона са увеличени на 1 100, със 100 нови места.
 

Свързани статии
Страната със силен партньор в развитието на туризма Спасяваме туризма с ол инклузив за ученици и учителиМинистър Балтова очерта приоритетите на туризма пред хора от браншаЕксдепутат от Бургас: Слънчев бряг е сигурна дестинация Слаб старт на сезона в Слънчев бряг и Несебър, празни ресторарнти и затворени магазиниТерени, за строителство на хотели край Приморско се оказаха върху дюниМинистерството на туризма ще спасява лятото с кампания (Видео)Търсим всевъзможни начини за облекчено влизане на туристиТуристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътуванияСеверното Черноморие посреща първи туристи по Великден
Тагове
Летен сезон 2021 туризъм хотели
Коментари

Още от последните новини