Две трети от българите не одобряват мерките срещу ковид

Две трети от българите не одобряват мерките срещу ковид - E-Burgas.com
news.bg

32% от българите одобряват мерките срещу Covid-19, предприети от правителството, a на обратното мнение са 64% от тях. Две трети от европейските граждани призовават за повече компетенции на Европейския съюз за бюджет с достатъчно средства за справяне с кризата с коронавируса. В България 70% от запитаните са съгласни с това твърдение, информира БНР. Данните са от  публикувано от Европейския парламент трето за тази година социологическо проучване относно кризата с Covid-19.

България е сред петте  държави членки, в които повече от половината от анкетираните посочват, че коронакризата вече е оказала влияние на личните им доходи. Останалите са: Кипър, Гърция, Испания, Румъния.

Данните показват, че младите хора - на възраст до 34 години, и семействата с деца са по-силно засегнати.

За гражданите на ЕС е от изключителна важност средствата от Съюза да бъдат разпределени единствено за онези държави членки, които имат функционираща съдебна система и стабилно зачитане на общите европейски демократични ценности. Българските респонденти отразяват същото мнение.

Мнозинството от анкетираните остават недоволни от нивото на проявена солидарност между държавите членки. 

Свързани статии
Бизнесът иска схеми за подпомагане преди локдаун Ресторантьори налазиха Борисов заради мерките Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре Още един пациент издъхнал в новото ковид отделение в Пловдив докато го размотавали между болници Огнище на ковид в дом за стари хора в Ямбол Инжектират 400 млн. лева в българския бизнес по време на пандемията Онколози започнаха да лекуват пациенти с COVID-19 в Бургас Лекуват първи случаи на заразени с грип и ковид едновременно Бургаският съд актуализира мерките за безопасност на гражданите, продължават онлайн заседанията Лекари в Одрин: Час по-скоро, трябва да бъде затворена границата с България
Тагове
мерки ковид проучване
Коментари

Още от последните новини