Два блока в "Меден рудник" настояват за нов паркинг и спортна площадка

Два блока в

Хората търпят редица неудобства заради голямото количество автомобили до магазин „Анет“

Жителите на два блока в бургаския комплекс "Меден рудник" настояват за проектиране и изграждане на паркоместа и облагородяване на района около сградите. Става дума за блок 78 и 79, които се намират в близост до магазин "Анет". Те са организирали подписка с предложение за изграждане на места за паркиране и спортна площадка в съседство на посочените блокове.

Искането на живущите в двата блока е внесено като докладна записка от общинския съветник от групата на "Реформаторски Блок" Тошко Иванов.

В докладната си той обяснява, че жителите на "Меден рудник търпят редица неудобства с голямото количество автомобили, в близост до магазин „Анет“. Терена в съседство с магазина се ползва  за автомобилите зареждащи стока,и като импровизиран паркинг за паркиране на автомобилите на клиентите. Този терен е маломерен и поради липса на места за паркиране, автомобилите на клиентите паркират по тротоарите и пътното платно. Това създава предпоставки за ПТП и невъзможност пешеходците да се придвижват нормално.

Освен това, терена е без никакво покритие и ползващите го автомобили разнасят прах и кал при дъждовно време, с което увеличават запрашеността на района с фини прахови частици. 

В същото време собствениците на магазин „Анет“ изразяват готовност да участват в партньорство с община Бургас за реализацията на паркинга, в съседство с магазина. В момента паркингите в района са крайно недостатъчни, което налага предвиждането и реализацията на паркинги/места за паркиране за още поне 60 автомобила.

Докладната записка ще бъде гласувана от Общински съвет - Бургас в края на месеца. Ако бъде одобрена, то от Бюджет 2019 ще бъдат отпуснати средства за ремонт и облагородяване на района. 

 

Коментари

Още от последните новини