Заформя ли се война между NOVA и bTV?

Заформя ли се война между NOVA и bTV?  - E-Burgas.com

“Нова Броудкастинг груп” ще сезира КЗК за договора на “БТВ медия груп” с Българския спортен тотализатор

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев отговори на все още настоящия бос на Левски Васил Божков по повод паметна записка между двамата, която беше публикувана тази сутрин.

Съобщението му бе публикувано на личния му профил във Фейсбук, където той написа, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира КЗК за договора на “БТВ медия груп” с Българския спортен тотализатор. 
 

Публикуваме пълния текст на съобщението на Домусчиев без редакторска намеса: 

Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!

Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).

От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България.


 

Коментари

Още от последните новини

Спорт
Заформя ли се война между NOVA и bTV?  - E-Burgas.com

Регата 24 Май