Догодина започва строителството на Северния обход на Бургас

Догодина започва строителството на Северния обход на Бургас - E-Burgas.com
колаж: e-Burgas.com

Отсечката от около 4 км. ще свързва пътя за Ветрен с този за Сарафово

Догодина стартира и строежът на северния обход на Бургас с предварителна стойност 15 млн. лв. Такава е последната информация на сайта infrastructure.bg. Началото на проекта е при км 230.700 от път I-9 Сарафово - Бургас, а краят при км 493.550 на път I-6 Ветрен Бургас.

Дължината му е приблизително 4 км - директно трасе и два пътни възела с очаквана дължина на връзките около 6 км. Проектната скорост е 90 км /час. Пътното платно е с гарабит Г20, лентите за движение са 2х3.75 м, разделителната ивица - 2 м, банкетите - 2х1.5 м.

Основното решение на трасето е с два възела на път I-9 тип "Тромпет" и на път I-6 тип "Пълна детелина". Двата възела са част от цялостното проектиране и задължение на проектанта е да осигури и пресичане на два селскостопански пътя.

Локалите покрай обхода ще да бъдат част от вътрешнокварталната застройка на Бургас в този участък. Те не са обект на проекта за Северен обход на Бургас, но някои пунктове от трасето са решени така, че при бъдещо развитие на околовръстното шосе на Бургас тези локали да могат да бъдат вкарани веднага в регулация.

Северният обход е сред най-важните инфраструктурни проекти за Бургас и областта, тъй като се очаква той да изведе транзитния трафик от града и да свърже Северното и Южното Черноморие. 

Коментари

Още от последните новини