Доброволци правят Карнобат по-зелен с 1500 нови дръвчета на Кърказан баир (снимки)

Доброволци правят Карнобат по-зелен с 1500 нови дръвчета на Кърказан баир (снимки)  - E-Burgas.com

Близо 1500 фиданки от вида дъб и акация ще бъдат засадени на Кърказан баир в Карнобат през тази пролет. Инициативата е на доброволци, които са организирани във Фейсбук от Неделчо Недев. Фиданките пък са осигурени от gorata.bg, които са си партнирали с ентусиастите от Карнобат и през миналата година.

През този уикенд на Кърказан баир са били изкопани близо 900 дупки за засаждане на дръвчета. Самото залесяване е планирано да стане на 14 и 15 март, като дотогава се очаква да са подготвени около 1500 дупки. В събитието през този уикенд се включиха доброволци от всички възрасти. Най-малкият сред тях бе 6-годишният Виктор, а най-възрастният председателят на Общинския съвет Теодор Ченешев, който е на 63 години. Станалият популярен след победа миналата година в риалити формата „Игри на волята” Добрин, също се включи в изкопаването на дупките. 

През миналата година на Кърказан баир бяха засадени още 500 акации, с които общия брой на дръвчетата става 2000. Доброволците са ентусиазирани да превърнат това в ежегодна традиция, за да може Карнобат да става все по-зелен

 

 

Галерия
Коментари