Дискусиите за новото райониране продължават до средата на април

Дискусиите за новото райониране продължават до средата на април  - E-Burgas.com

До средата на месец април Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще продължи да провежда дискусии за новото статистическо райониране на страната на ниво регионални съвети за развитие. Така ще бъдат обхванати всички шест района, на които в момента е разделена страната, съобщават от ведомството.

В дискусиите са поканени за участие областите управители на съответните области, кметове на общини, представители на научните среди, бизнес организации, представители на регионални държавни институции и др. Дискусиите ще бъдат водени от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и ще се състоят в рамките на предстоящите заседания на регионалните съвети за развитие.

На 27 март, от 10:00 часа, в Ритуалната зала на Общинска администрация – Габрово ще се проведе дискусията за Северен централен район, в който влизат областите Велико Търново, Габрово, Силистра, Разград, Русе.

На 29 март, от 10:30 часа, в хотел „Форум“ – Пазарджик е планирана дискусията за областите от Южен централен район – Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково.

На 3 април, от 10:00 часа, в Областна администрация – Стара Загора, заместник-министър Николова ще представи вариантите за ново райониране и основните мотиви за промяна на районите в рамките на дискусията за Югоизточен район за областите Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора.

На 12 април,от 10.00 часа, в хотел „Черно море“ – Варна ще е срещата-дискусия за Североизточен район с областите Варна, Добрич, Силистра и Шумен.

Коментари

Още от последните новини