Дискриминирана ли е клиниката „Ел Масри“? Втора седмица никоя институция не се интересува от диализния център

Дискриминирана ли е клиниката „Ел Масри“? Втора седмица никоя институция не се интересува от диализния център - E-Burgas.com

От ръководството се притенсяват, че не фигурират в никакви списъци и може да останат без защитни облекла и маски

Дискриминиран ли е диализният център „Ел Масри“ в Бургас и ако да, защо? Този въпрос изниква след като от колектива на болничното заведение в ж.к. „Лазур“ разпространиха писмо до областния управител Вълчо Чолаков, Общинския кризисен щаб, РЗИ и медиите.

От него става ясно, че вече втора седмица „Ел Масри“ са поставени в пълна изолация от всички институции. Диализният център на заведението е един от най-добре оборудваните в Югоизточна България и обслужва около 60 пациенти, а персоналът е от 30 души. Отделно, на територията на областта, клиниката осигурява собствен транспорт, но количеството дезифектанти за помещенията, медицинската техника и автомобилите, не е цветущо.

Положението е същото и с предпазните средства на медицинския персонал.

„Само научаваме от новините за решението на Общинския кризисен щаб, че на здравните заведения ще бъдат раздадени дезинфектанти и лични предпазни средства за лекарите. Нашето здравно заведение не фигурира в никакъв списък до този момент, в който пишем това писмо.

В центъра по хемодиализа изискванията за стерилност са изключително високи, тъй като пациентите са със слаб имунитет и са от най-рисковата група. Правим всичко по силите си, за да спазваме на тези строги стандарти“, съобщава колективът на болницата.

Те се опитват да разберат каква е причината за пренебрегването на диализния център и се надяват, че проблемът се състои единствено в някакъв административен пропуск.

Коментари

Още от последните новини