Димитър Николов: Законът си е закон, няма как да спрем самолета от Лондон

Димитър Николов: Законът си е закон, няма как да спрем самолета от Лондон  - E-Burgas.com

Усещам масовото притеснение в Бургас, заради кацането на самолета от Лондон тази вечер на летището. Но скъпи бургазлии, законът си е закон! Въздушните и сухопътните граници не са затворени за наши сънародници! И нито кмет, нито МВР, нито правителство може да спре кацането на самолет.

С тези думи кметът на Бургас Димитър Николов коментира темата с прибирането на 150 българи с полет от Англия днес. Те се очаква да кацнат на летище Бургас в 22:30 часа с полет на нискотарифната авиокомпания „Уизеър“. На брифинга след заседанието на кризисния щаб днес вече бе съобщение, че ще бъдат взети всички мерки за безопасност, а пристигналите българи ще бъдат поставени под карантина.

"Контролът ще е много стриктен! На всички пристигащи тази вечер ще бъде измерена температурата, ще попълнят декларации и ще влязат в базата данни за лица под задължителна карантина!" заяви още Димитър Николов.

Той се обърна с призив към бургазлии, да не се настройват срещу нашите сънародници, които се връщат от чужбина, тъй като тях също ги чакат близки. 

 

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус Димитър Николов: Подвигът и саможертвата на Ботев винаги ще пазят своя ореол Кметът поздрави здравните специалисти по повод професионалния им празник
Тагове
Димитър Николов коронавирус Летище Бургас българи в чужбина
Коментари

Още от последните новини